Ανατροπή-Αποστολάκης: Δεν αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη

Ανατροπή-Αποστολάκης: Δεν αποδέχομαι την πρόταση Μητσοτάκη

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Άκυρος επί της ουσίας του βγαίνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρεώνεται ένα μεγάλο φιάσκο. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης τελικά δεν δέχεται την πρόταση του πρωθυπουργού και δεν μπαίνει στην κυβέρνηση, όπως είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές για τη μεταγραφή του κ. Αποστολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ όπως είναι προφανές το «χαρτί» που επιχείρησε να παίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Η ανατροπή ήρθε με την επίσημη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο iEidiseis.gr και στον Βασίλη Σκουρή:

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια διακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη».

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Ο Μητσοτάκης με την επιλογή Αποστολάκη πήγε να ρίξει γέφυρα στους δυσαρεστημένους με τη ΝΔ Βαρδινογιάννηδες και την πάτησε. Υστερεί κατά πολύ στη μηχανορραφία του πατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ βρε Κυριάκο, τι αμαρτίες πληρώνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παιδία παίζει! Ντροπή και μόνο ντροπή για το πολιτικό προσωπικό. Ούτε να συνενοηθούν δεν μπορούν. Τί να περιμένει μετά από αυτό ο Ελληνικός λαός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μητσοτάκης αφού ευνοεί προκλητικά την οικογένεια Λάτση (Ελληνικό, ενέργεια ΑΠΕ, κλπ) πήγε να ρίξει γέφυρα στους Βαρδονογιάννηδες. Ο Βαρδής δεν ενέκρινε και εκτέθηκε ο ΠΘ. Τα λοιπά περί συναίνεσης και το καλό της Ελλάδας είναι αστεία. Το μοίρασμα της πίτας της εξουσίας είναι από τα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .Ρε δεν παμε για κανενα μπανιο .Ο Α ποστολακης απωλεια για την κυβερνηση..Τι αλλο θα ακουσουμε θεε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια με τον "ναυαρχούκο" που στο τέλος θα πιστέψει και ο ίδιος ότι είναι κάτι σαν Τσώρτσιλ, σαν τον Νίμιτς και βάλε. Για να κουλαρουν λίγο εκεί στην ΝΔ, ολόκληρη παράταξη και δεν βρήκαν έναν τονίζω έναν γιαυτην την θέση με πτυχία με μεταπτυχιακά και πολλά άλλα. Σαν δεν ντρέπονται λίγο, αλλά ποιος την έχασε την ντροπή για να την βρούν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Αδωνις σημερα ειχε ολο το δικιο με το μερος του.Λεει οτι 40 χρονια οι θεσμοι του στρατου τον κριναν αξιο να διαχειριστει κρισεις και μολις ο πολακης τον ειπε αποστατη εβαλε τα κλαματα.Αυτος ειναι ο πρωην ο ΑΓΓΕΘΑ.Αρε Αδωνι .Δεν ξερεις οτι προαγονται ,και ανεβαινουν τα σκαλια της ιεραρχιας και σε ειδικα οφιτσια οι αρεστοι και οχι οι αριστοι?Ο Κωσταρακος π.χ θα ηταν μια λυση παρασσαγγας καλυτερη απο τοκ κλαψιαρη και ευθυνοφοβο Αποστολακη.Και σπουδες ανωτατες εχει και θεσεις σε ΝΑΤΟ κατειχε .Κομματικος μεν ,αλλα αριστος και οχι αρεστος.Καταλαβες Κυριακο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια είχε δίκιο, αλλά δεν γνωρίζει και αυτός 35 χρόνια τώρα πως γίνονται οι κρίσεις; Εάν υπήρχαν μετρήσιμα, επιχειρησιακά, επιτελικά και σωματικά κριτήρια, οι σελφακιδες, οι τυχάρπαστοι, οι τυχεροί και οι κυβερνήτες φουσκωτών δεν θα ξεπερνούσαν ποτέ τον βαθμό του λοχαγού. Τώρα το κατάλαβε ο Άδωνις; Τέτοια ώρα τέτοια λόγια, λίγο πριν την καταστροφή στη έρμη την χώρα μας.

      Διαγραφή