Υποχρεωτικός εμβολιασμός για 107 χιλιάδες που υπηρετούν στις ΕΔ: Τι εξετάζει το ΥΠΕΘΑ-Τι θα γίνει με τους αρνητές

Το μέτρο που εξετάζεται θα αφορά το μόνιμο προσωπικό, ενώ στο τραπέζι υπάρχει και πρόταση για χορήγηση του εμβολίου και στους νεοσύλλεκτους μόλις καταταγούν

Νίκος Χασαπόπουλος

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζει τούτες τις ημέρες, με τη μετάλλαξη Δέλτα να καλπάζει, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο τραπέζι υπάρχει ακόμη και η πρόταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, για τη χορήγηση εμβολίου κατά του κοροναϊού στους νεοσύλλεκτους μόλις καταταγούν: «Μαζί με τα άλλα εμβόλια που κάνουμε στους νεοσύλλεκτους, να κάνουμε και ένα εμβόλιο για τον κοροναϊό» αναφέρει συγκεκριμένα η πρόταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του μόνιμου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα, με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παπαγιωτόπουλος: «Καθήκον μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να είναι επιχειρησιακά λειτουργικές και κατά την εξέλιξη της νέας φάσης της πανδημίας με τη μετάλλαξη Δέλτα» σημείωσε ο υπουργός, ο οποίος έδωσε και ένα παράδειγμα: «Θεωρούμε αδιανόητο να τεθεί εκτός μάχης ένα πολεμικό πλοίο εξαιτίας της αμέλειας μέλους του πληρώματος να θωρακιστεί απέναντι στον ιό, μη κάνοντας το εμβόλιο. Η ατομική ευθύνη αποκτά νέα ειδική και κρίσιμη διάσταση όταν έχουμε να κάνουμε με μάχιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Με νομική κάλυψη

Στις Ένοπλες Δυνάμεις όλα είναι έτοιμα, ώστε μόλις δοθεί η εντολή να αρχίσει αμέσως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των μόνιμων στελεχών τους αλλά και των νεοσυλλέκτων. Απλώς αναζητείται ο τρόπος προκειμένου να μην έρθει η απόφαση αυτή σε αντίθεση με το Σύνταγμα και με τους νόμους. Και ο τρόπος αυτός ήρθε με την ψήφιση του πρόσφατου νόμου στη Βουλή που προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Εάν δει κανείς τις νομικές παραμέτρους του νόμου, θα διαπιστώσει ότι ο νομοθέτης δίνει την ευχέρεια στον κάθε υπουργό, στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του, εάν διαπιστώσει ότι κινδυνεύει η υγεία των στελεχών ή διακυβεύεται η ασφάλεια, να προχωρήσει με απόφασή του στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αυτή ακριβώς τη θεωρία την ανέπτυξε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Στις Ένοπλες Δυνάμεις για ορισμένες κατηγορίες μόνιμου προσωπικού τηρείται απαρέγκλιτα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, χωρίς έως τώρα να υπάρξει η παραμικρή διαμαρτυρία ή άρνηση. Για παράδειγμα, ήταν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους πιλότους και τους μηχανικούς που πήγαν στη Γαλλία για να εκπαιδευτούν στα Rafale. Για ορισμένες ευαίσθητες θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των στελεχών γίνεται από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν άρχισε η χώρα μας να έχει επάρκεια στα εμβόλια.

Οι αρνητές

Όπως συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, έτσι και στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν αρνητές εμβολίων. Πρώτο μέλημα η πειθώ, ώστε να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο (για το καλό πρωτίστως το δικό τους, της οικογένειά τους και της μονάδας) και εν συνεχεία, εάν δεν πειστούν, τότε θα έρθει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Εκείνο όμως που εξοργίζει περισσότερο είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία που για πρώτη φορά γίνονται γνωστά, υπάρχουν αρνητές εμβολίων (ευτυχώς όχι η πλειοψηφία) σε μονάδες Υγειονομικού. Στις μονάδες δηλαδή που πρέπει να δώσουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους. Γιατί μπορεί στους 107.000 στρατιωτικούς που διαθέτει η χώρα τα κρούσματα να είναι λίγα (και λιγότερα αυτά που χρήζουν νοσοκομειακής περίθαλψης), αλλά όταν αρρωσταίνει κάποιος, έστω και με χωρίς συμπτώματα, για να μην κολλήσει άλλους και διασπείρει τον ιό, πρέπει να μένει εκτός μονάδας. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται επ' άπειρον, λένε οι στρατιωτικοί. Ούτε βεβαίως ισχύει η θεωρία ότι επειδή είναι νέοι είναι και άτρωτοι. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενούντων σε πολλές μονάδες είναι γύρω στα 27.

Βεβαίως το ΓΕΕΘΑ έχει φροντίσει σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες να υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι ώστε να περνούν εκεί μέσα την καραντίνα τους οι νοσούντες, αλλά δεν παύει να αποτελεί κίνδυνο η εξάπλωση του φονικού ιού για την ασφάλεια της χώρας. Ανακοινώθηκαν ήδη τα προνόμια των κληρωτών που εμβολιάζονται εθελοντικά: πέντε ημέρες άδεια λαμβάνουν (ένα μέτρο που είχε απήχηση). Είναι όμως πολύ πιθανόν να έχουν ήδη εξεταστεί και τα μέτρα που θα ληφθούν για όσα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αρνούνται να εμβολιαστούν. Μόλις όμως αποφασιστεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Αχαχαχα
    Εχει να πεσει η μήνυση σύννεφο.
    Πρωτα κατα της πολιτικης.
    Και μετα κατα της στρατιωτικής ηγεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν να πέσουν κάτι μιηνιύσεις, είπε η Ζέτα!!!

      Διαγραφή
  2. Η καραμέλα περί "τείχους ανοσίας" ή ακριβέστερα τείχους ανοησίας, η επίκληση της προστασίας της επιχειρησιακής δυνατότητας των ΕΔ και η λεγόμενη κοινωνική συνυπευθυνότητα που ανερυθρίαστα επικαλούνται μόνο γέλια και κλάματα μπορεί να προκαλέσει δεδομένου του ότι:

    α) Τα εμβόλια είναι σε πειραματική χρήση με άγνωστες επιπτώσεις στην υγεία μας.

    β) Δεν έχουμε ιδέα για τον αν παρέχουν ωφέλεια και ποια είναι αυτή σε σχέση με την επικινδυνότητα.

    γ) Δε παρέχουν στην καλύτερη περίπτωση τίποτα παραπάνω από την προστασία που ούτως ή άλλως έχουν όλοι οι άνθρωποι σε ποσοστό άνω του 85% έναντι του ιού.

    δ) Και τώρα το γελειοδέστερο όλων το οποίο καταρρίπτει εν τη γενέσει της κάθε "επίκληση" περί ασφαλείας και τείχους και λοιπές ανοησίες, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΥΝ ΦΈΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΝΑΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΟΥΝ

    ε) Η όποια τυχούσα ή εν όψει προσπάθεια επιβολής του λεγόμενου "υποχρεωτικού εμβολιασμού" είναι παντελώς άσχετη με την προστασία της υγείας του προσωπικού γιατί πολύ απλά δε παρέχεται καμία απολύτως προστασία και μάλιστα τίθεται σε κίνδυνο η μελλοντική ασφάλεια της υγείας των εμβολιασμένων.

    στ) Η τελική έγκριση από τον παγκόσμιο οργανισμό φαρμάκων και τον αντίστοιχο υγείας εάν εκδοθεί εν τέλει αυτή θα είναι το 2023 εν τω μεταξύ πειραματίζονται πάνω μας.

    η) Εάν το εμβόλιο είναι η λύση γιατί οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν τη νόσο;

    θ) Εάν το εμβόλιο είναι η λύση γιατί οι μάσκες και λοιπά μέτρα εφαρμόζονται κανονικά και στους εμβολιασμένους.

    ι) Εάν το εμβόλιο είναι η λύση γιατί οι κατασκευάστριες εταιρίες των εμβολίων έχουν αποποιηθεί πάσης ευθύνης για τις παρενέργειες των σκευασμάτων τους τωρινές και μελλοντικές;

    κ) Εάν το εμβόλιο είναι η λύση γιατί οι περίφημοι "σοφοί'' λοιμωξιολόγοι που κυβερνούν τις ζωές μας έχουν το ποινικό ακαταδίωκτο και ως εκ τούτου είναι παντελώς ανεύθυνοι έναντι των ανθρώπων και επικίνδυνοι;

    λ) Εάν το εμβόλιο δεν είναι η λύση,
    Γιατί μας βασανίζετε;
    Γιατί καταπατάτε με τον πλέον προκλητικό τρόπο το Σύνταγμά της Ελλάδος;
    Γιατί καταπατάτε τις διεθνείς Συνθήκες Συμβάσεις και Αποφάσεις τις οποίες έχετε οι ίδιοι υπογράψει;
    Γιατί δε σέβεστε την Αξία του Ανθρώπου συνηγορώντας και επιβάλλοντας τον υγειονομικό Βιασμό του;
    Γιατί απειλείτε την Βιολογική και Κοινωνική του Ύπαρξη;

    Ο κάθε Ελεύθερος Έλληνας θα βγάλει τα συμπεράσματά του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα καλά η δύναμη των ΕΔ δεν αποτελεί απόρρητο στοιχείο; Τουλάχιστον κάτι σε διαβάθμιση; Τα νεα που βρήκαν τα στοιχεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή το πρόβλημα είναι ο 25χρονος που δεν εμβολιάζεται (ο οποίος στην τελική και να νοσήσει δεν νοσεί βαριά) και δεν είναι ο 60χρονος...
    Ωραία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος ειναι εκεινος ο νομος καποιου νομοθετη που μπορει να καταστρατηγει το Συνταγμα και αποφασεις του Συμβουλιου της Ευρωπης? Η πιο προσφατη αποφαση ηταν τον Ιουνιο και ηταν ξανα καταδικαστικη για τον υποχρεωτικο εμβολιασμο. Δεν ελαβαν υποψη την πορεια του covid στα κρατη μελη και εξεδωσαν μια αποφαση ετσι αδιαφορα? Οσο για τα πλοια του Ναυτικου, αν δεν εμβολιαστει το 40 τοις εκατο , πως θα τα ταξιδεψουν? Ας βαλουν τα " βυσματα" της ξηρας να τα επανδρωσουν. Τοτε θα γελασουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αληθεια τωρα με τις φωτιες , θελω να δω την αποτελεσματικοτητα της ΕΜΑΚ μετα την απομακρυνση των 50 ατομων. Θα λογοδοτησει καποιος αν συμβουν καταστροφες? Τι ρωταω? όσο λογοδοτησαν για την φωτια στο Ματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή αν κάποιος βάλει τη μάσκα (και διπλή αν χρειαστεί) αφού δεν κολλάει κανέναν...τότε ποιο είναι το πρόβλημα;κατά δεύτερον γράφουν κανονικά τα ψηφίσματα κ το σύνταγμα κ όχι μόνο στα παλιά τους τα παπούτσια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης λυπάμαι που ανθρώπους που σκέφτονται τους ονομάζεται "αρνητές".Τη στιγμή που παγκόσμια πλέον φαίνεται τη γίνεται και όλοι βλέπουν κ κοφευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν υπαρχουν αρνητες. Υπαρχει με το ετσι θελω ιατρικη πραξη
    Ασ μην εμβολιαστουν κ βγαλτε τους εκτος υπηρεσιας. Να παει ο γιος του κουλη να πολεμησει τον τουρκο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα από τα σοβαρα λαθη της διαχειρησης ηταν οτι ΑΡΝΗΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ επικεντρωθηκαν στην προστασια ζωης ηλικωμενων που όταν τους ξεφτιλιζαν με συνταξεις το εκαναν γαργαρα.
    ΔΕΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ στην ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ του ιου που είναι οι νεεες ηλικιες.
    Κυριοι οι ανεμβολιαστοι στην Ελλ κοινωνια είναι περιπου 3.840.000 εκ των οποιων τα 2.000.000 είναι ηλικιων 2-30 ετων και ασχολουνται ολοι με τα 1.840.000 που τα ποσοστα εμβολιασμων σε αυτές τις ηλικιες είναι ανω του 65%, ενω σε ηλικιες 2-30 ετων είναι απειροελάχιστο,γιατι κανουν αν θελουν…self test και δηλωνουν … ότι θελουν.
    Κυριοι οταν αφηνετε ανεμβολιαστο ένα μεγαλο κοματι της Ελληνικης κοινωνιας που μπορει να μην πεθαινουν ΟΜΩΣ διασπειρουν τον ιο ,ηλικιες 2 ετων -30 ετων,που αριθμουν περιπου, 2.000.000 ατομα,ανοσια Καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κάποιοι συνεχίζουν το βιολί τους .... δε πα να γράφουν οι άλλοι ....

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή επειδή ο 60 χρόνος δεν εμβολιάζεται, θα την πληρώσει το 3χρονο.. είναι λογική αυτή? Να κάνει το εμβόλιο το παιδί που στατιστικά κινδυνεύει περισσότερο από το εμβόλιο απ'ότι από την αρρώστια αλλά ο παππούς που κινδυνεύει όχι.. ξεχνάμε επίσης όλοι να αναφέρουν πόσοι έχουν νοσήσει (φυσική ανοσία) και ότι ακόμη και να κάνεις εμβόλιο μπορεί να νοσησεις ή να μην έχεις αντισώματα.. κύριε συνταξιούχε ελπίζω να μην ψηφίζετε..

      Διαγραφή
  11. Δεν υπάρχουν αρνητές εμβολιασμών αλλά αρνητές της υποχρεωτικότητας

    Όποιος επιθυμεί να γίνει πειραματόζωο είναι ελεύθερος να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή