Οι τελευταίες εισηγήσεις για εμβολιασμό στελεχών ΕΔ και οπλιτών θητείας-Τα κίνητρα και αντικίνητρα

Οι τελευταίες εισηγήσεις για εμβολιασμό στελεχών ΕΔ και οπλιτών θητείας-Τα κίνητρα και αντικίνητρα

Του Χρήστου Μαζανίτη

Με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους κλάδους των υγειονομικών και των εργαζομένων σε μονάδες υγείας, αλλά και με αφορμή την απόφαση για την απομάκρυνση από την ΕΜΑΚ 54 ατόμων που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, έχει ανοίξει ο φάκελος των Ενόπλων Δυνάμεων και το τι πρόκειται να γίνει.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες του enikos.gr στις σκέψεις και εισηγήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή προς το ΓΕΕΘΑ, φαίνεται να μην προκρίνεται το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα στελέχη και τους οπλίτες θητείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από αυτό, ωστόσο, εξαιρούνται οι υγειονομικοί και διοικητικοί όλων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθώς και όσοι επανδρώνουν τα ασθενοφόρα, για τους οποίους ισχύει ότι έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά του οπλίτες θητείας, οι προτάσεις που φαίνεται να προκρίνονται έχουν να κάνουν με κίνητρα για τον εμβολιασμό τους. Εκτός από το voucher των 150 ευρώ, που ούτως ή άλλως δικαιούνται βάσει κυβερνητικής απόφασης οι κάτω των 25 ετών, υπάρχουν σκέψεις για διάφορα ευνοϊκά κίνητρα, με ισχυρότερο εκείνο της τιμητικής άδειας, που θα μπορεί να προστίθεται στην άδεια απόλυσης. Μάλιστα εξετάζεται το μέτρο να μην αφορά μόνο τους νεοσύλλεκτους των επόμενων ΕΣΣΟ, αλλά και όσους ήδη υπηρετούν την θητεία τους.

Σε ότι αφορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, θα υπάρχουν αντικίνητρα σε περίπτωση άρνησης του εμβολιασμού τους, όπως τη μη συμμετοχή σε αποστολές στο εξωτερικό, τη συμμετοχή σε ασκήσεις κλπ. Αυτό σημαίνει ακόμη και μείωση του εισοδήματός τους, αφού για παράδειγμα δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν το άλμα συντήρησης, επειδή δεν θα μπορούν να μπουν μέσα στο ελικόπτερο ή το αεροπλάνο. Ή δεν θα μπορούν οι ιπτάμενοι να πραγματοποιήσουν την πτήση συντήρησης στον τύπο μαχητικού με το οποίο πετούσαν.

Βεβαίως, υπάρχουν και σκέψεις για κίνητρα με κάποιες ημέρες άδειας.

Παρόλα αυτά, όπως έχει διαπιστωθεί, στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπάρχει αυτό που αποκαλείται ως «αντιεμβολιαστικό κίνημα» αλλά σκεπτικισμός για τις ενδεχόμενες συνέπειες από το εμβόλιο. Έτσι, πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η δημιουργία εκστρατείας ενημέρωσης από γιατρούς προς όσους δεν το έχουν αποφασίσει, ώστε να τους λυθούν οι απορίες και το κυριότερο να σταθμίσουν τα οφέλη για τη θωράκιση της υγείας τους αλλά και των γύρω τους.


ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. 1ον Τα εμβόλια έχουν προσωρινή άδεια χρήσης ως πειραματικά φαρμακευτικά σκευάσματα η εκτίμηση για χορήγηση οριστικής άδειας χρήσης εκτιμάται περί το 2023.

    2ον Οι παρασκευάστριες εταιρίες των εμβολίων έχουν αποποιηθεί πάσης ευθύνης για τις παρενέργειες των εμβολίων.

    3ον Επειδή πρόκειται για πειραματικά φαρμακευτικά σκευάσματα δεν δυνάμεθα να γνωρίζουμε το μέγεθος του πιθανού οφέλους ούτε φυσικά και τις παρενέργειες τους σε βάθος χρόνου.

    4ον Δεν δύναται να επιτευχθεί το περίφημο τείχος ανοσίας διότι αυτό το είδος των ιών μεταλλάσσεται συνεχώς τείχος ανοσίας δημιουργείται μόνο σε ιούς όπως αυτοί της ιλαράς και αντιστοίχων διότι αυτοί δε μεταλλάσσονται.

    5ον Ο εν λόγω ιός όπως εκατομμύρια πριν από αυτόν μεταλλάσσονται γίνονται μεταδοτικότεροι και σταδιακά όλο και λιγότερο βλαπτικοί

    6ον Οι εμβολιασμένοι φέρουν τον ιό μεταδίδουν και νοσούν κανονικά

    7ον Οι μη εμβολιασμένοι σε ποσοστό περί του 85% δε θα αντιληφθούν καν ότι έχουν τον ιό (δήλωση Τσιόδρα ένα χρόνο πρίν).

    8ον Τα mrna ''εμβόλια'' δεν είναι εμβόλια αλλά γενετικοί τροποποιητές διότι παρεμβαίνουν στη λειτουργία των κυττάρων δίνοντάς τους εντολές.

    9ον Το κράτος αντί να κυνηγά και να απειλεί τους πολίτες του θα ήταν καλό να είναι σε θέση να εξηγήσει με πειστικό τρόπο τη σκοπιμότητα ή όχι του "εμβολιασμού'' και να αφήσει κατά μέρους της φοβέρες οι οποίες δε θα φέρουν στο τέλος κανένα αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν ο "εμβολιασμός" είναι η λύση γιατί οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να τηρούν τα λεγόμενα μέτρα ασφαλείας δηλαδή αποστάσεις, καθήμενοι, μάσκες κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://youtu.be/5LBEZOMTiV8

    Έτσι για να θυμόμαστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για το Ελεύθερο πνεύμα που σας διακατέχει στο θέμα της Ελευθεροτυπίας εσείς σε αντίθεση με άλλους δε φοράτε "ΚΡΑΝΟΣ" στην ενημέρωση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσα ''κίνητρα'' και να δώσετε, το παραμυθάκι με την ''πανδημία'' τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως λέγεται μια κυβέρνηση που καταπατά το Σύνταγμα τις Διεθνείς Συμβάσεις και Συνθήκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τιμητική άδεια λέει...
    Ρε τι κατάντια είναι αυτή????
    Πόσο πιο χαμηλά να πέσει σαν κυβέρνηση, έχουν πιάσει πάτο πλέον........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι όσοι κατά καιρούς, μαζί και με τους κολαούζους τους, ασέλγησαν στις ΕΔ, έρχονται τώρα και εμέσως απειλούν. Οκ, ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος, δεν είναι όμως υποχρεωτικός προς το παρόν, για όλο το φάσμα της αποστολής των ΕΔ. Ναι στις λέσχες, ναι στα κέντρα παραθερισμού, ναι στα πρατήρια, ναι στα μουσεία, ναι στο ΥΠΕΘΑ σε όλους που έχουν ξεπατωθει στις επισκέψεις και στις σελφις, ναι στα νοσοκομεία, ναι σε ολους τους ανώτατους για το παράδειγμα. Στην Αμερική στις ΕΔ, προς το παρόν δεν είναι πλήρως υποχρεωτικός, αλλά μέσα από κατάλληλη και ορθή ενημέρωση πείθονται πλέον όλοι για την αναγκαιότητα. Αναγκαίος όμως σίγουρα είναι ο εμβολιασμός για τέτανο και ηπατίτιδα στις ΕΔ, ίσως και περισσότερο στην παρούσα φάση με την εμπλοκή με τους παράνομους μετανάστες, που μας έρχονται από ασφαλή χώρα, σύμφωνα με τον ορισμό του ΟΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις άποψη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό παραβλέποντας ότι συζητάς για κάτι εξ ορισμού ανήθικο παράνομο αντισυνταγματικό και ανούσιο δεδομένου του ότι όλοι οι εμβολιασμένοι κολλάνε νοσούν και μεταδίδουν σταμάτα να βλέπεις Κοσιώνη και ΣΚΑΪ γιατί θα χαζέψεις

      Διαγραφή
  9. Ρε ανώνυμε Στις 2:19:00μ.μ. έχεις πάθει σοβαρό εγκεφαλικό, με ταυτόχρονη ιζηματικη περιδίνηση στο μπροστινό μέρος του ανύπαρκτου φλοιου σου. Τι κατάλαβες από όλα αυτά; Το ότι ακόμα πιστεύεις οτι θα σε σώσει ο γκαμμένος και τα σφυριζονια, καταδεικνύει την σοβαρή ΔΕΠ κατάσταση που βιώνεις, γι'αυτό και σε λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή