Πάτρα: Έπεσαν υπογραφές για παραχώρηση του ΚΕΤX για κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παραχωρήθηκε και επίσημα ο χώρος του ΚΕΤΧ για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Την παραχώρηση έκτασης του ΚΕΤΧ για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, υπέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες χθες ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για να προωθηθούν οι διαδικασίες κατασκευής του νέου Μεγάρου.

Όπως είχε γίνει γνωστό από παλαιότερα, η πρόκριση του χώρου του ΚΕΤΧ για την ανέγερση του νέου Μεγάρου, είχε θετική γνωμοδότηση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και έτσι, ήταν θέμα χρόνου να προχωρήσει η τυπική διαδικασία παραχώρησης του χώρου από το Υπουργείο Άμυνας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η παραχώρηση θα γίνει για χρονικό διάστημα 50 ετών, έναντι συμβολικού τιμήματος, ενώ πλέον αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και οι επίσημες ανακοινώσεις, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν από τον Υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την ευκαιρία μίας νέας επίσκεψης στην Πάτρα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης εξέλιξης, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, που ήταν και ο άνθρωπος που προώθησε την ιδέα κατασκευής του νέου αστυνομικού μεγάρου στο ΚΕΤΧ, δήλωσε τα εξής:

«Ένας κύκλος κλείνει. Διεκδικήσαμε, αγωνιστήκαμε και τελικά πείσαμε ότι το πιο λογικό ήταν η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στον χώρο του ΚΕΤΧ προκειμένου να υλοποιηθεί επιτέλους η πολύχρονη ανάγκη και απαίτηση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Πλέον, ένας νέος κύκλος ανοίγει. Και ο κύκλος αυτός θα κλείσει με τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής των Συνόρων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Το στρατόπεδο θα συνεχίσει να λειτουργεί και να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες εκπαίδευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Xώρας, η τοπική Αστυνομία θα αποκτήσει μία σύγχρονη έδρα όπως της αξίζει και η περιοχή συνολικά, θα αποκτήσει νέα ζωή και νέα όψη, καθώς η κατασκευή του νέου Μεγάρου θα συνδυαστεί με μία αισθητική αστική ανάπλαση με τη συνδρομή της Περιφέρειας, που έχει αποδείξει όχι πάντοτε ακούει την τοπική κοινωνία και στέκει στο πλευρό κάθε θετικής προσπάθειας».

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ ΠΑΤΡΑΣ 19/05/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια