Έγγραφο της Υπηρεσίας για τη διεξαγωγή Self Test από Στρατιωτικούς [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Έγγραφο της Υπηρεσίας για τη διεξαγωγή Self Test από Στρατιωτικούς [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποίησε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ:

Σας γνωρίζουμε ότι με το σχετικό, καθίσταται υποχρεωτική η διενέργεια ατομικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοΐό (Self Test), για όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που εργάζεται με φυσική παρουσία πλην των οπλιτών θητείας, για τους οποίους θα εκδοθεί διευκρινιστική διαταγή

Ο ατομικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία (1) φορά την εβδομάδα, έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που το στέλεχος παρέχει εργασία με φυσική παρουσία, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται στο άρθρο 4 του σχετικού. Σε περίπτωση που στέλεχος κληθεί να παραστεί εκτάκτως, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης δύναται να διενεργείται και αυθημερόν. Πρώτη εφαρμογή της παρούσης θα εκτελεστεί για το συνολικό χρονικό διάστημα από 26 Απρ. έως 09 Μάϊ 2021.

Αντί του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, τα στελέχη δύνανται να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test), είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με επιβάρυνσή τους σε ιδιωτική δομή (άρθρο 4. παρ. 6).

Το προσωπικό οφείλει να εκδίδει και να επιδεικνύει στην Μονάδα -Υπηρεσία που ανήκει τις βεβαιώσεις του αποτελέσματος των διαγνωστικών ελέγχων, κατόπιν δήλωσής του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Με μέριμνα των Διοικήσεων - Διευθύνσεων κάθε κλιμακίου Διοίκησης, να ορισθεί κατάλληλο προσωπικό, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την ενημέρωση των στελεχών, τον έλεγχο και την καταγραφή των βεβαιώσεων καθώς και τις περαιτέρω συνέπειες σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 5 του σχετικού.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι το προσωπικό που ήδη τελεί σε Εορταστική άδεια, με μέριμνα των Διοικήσεων - Διευθύνσεων κάθε κλιμακίου Διοίκησης, να ενημερωθεί προκειμένου με την επάνοδό του στην Υπηρεσία να προσκομίσει τη βεβαίωση ατομικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνoϊό (Self Test).

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (Self Test) είναι θετικό, τηρείται η διαδικασία που αναγράφεται στο άρθρο 4, παρ. 5 του σχετικού, όπως στο Παράρτημα «Α».

Υπενθυμίζεται η πιστή τήρηση των ανωτέρω από όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. ΕΣ καταντια..
    Οι πουθεναδες σε εχουν κανει περιπτερο..
    Χειροτερα..
    κ. Χαρδαλιάααα επιτρέπεται να παω να κανω υπηρεσία;;;;;
    Αχαχαχαχαχα
    Α ρε Γιωργο...
    Αααχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ αρέσει που βάζεις και το Κύριε μπροστά....χαχαχα μόνο κύριοι δεν είναι αυτοί....Δυστυχώς μπλέξαμε με αυτούς, βέβαια στο χέρι μας είναι να πάνε σπίτια τους......

      Διαγραφή
  2. Από την στιγμή που είναι selftest και είναι free ποιο είναι το πρόβλημα σας με αυτό? Δεν ξέρετε να ακολουθήσετε τα 3step to test?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εσύ αποδέχεσαι να σου επιβάλλουν με το έτσι θέλω ό,τι μπούρδα τους κατέβει στο μυαλό, είναι δικό σου θέμα. Κάποιοι δεν επιθυμούμε δερβέναγα πάνω από το κεφάλι μας.

      Διαγραφή