ΕΚΟΕΜΣ: Ενημέρωση επί μειώσεων από 1/7/2013 με βάση διατάξεις ν.4093/2012

ΕΚΟΕΜΣ: Ενημέρωση επί μειώσεων από 1/7/2013 με βάση διατάξεις ν.4093/2012

Ενημέρωση Μερισματούχων επί των μειώσεων στην Οικονομική Ενίσχυση ΕΚΟΕΜΣ που εφαρμόζονται από 1/7/2013, με βάση τις σχετικές διατάξεις του ν.4093/12.

1. Με αφορμή το γεγονός ότι ο ΕΚΟΕΜΣ γίνεται δέκτης πολλών αιτημάτων μερισματούχων του Ταμείου, για διακοπή και επιστροφή στους ιδίους των μειώσεων της οικονομικής ενίσχυσης (προοδευτικές μειώσεις -5%, -10%, -15%) που εφαρμόζονται από 1/7/2013 με βάση διατάξεις του ν.4093/12, ενημερώνουμε τους βοηθηματούχους του ΕΚΟΕΜΣ για το υπόψη θέμα:

α. Οι διατάξεις του ν. 4093/12 δεν καταλαμβάνουν όσους συνταξιοδοτήθηκαν βάσει των διατάξεων του Ν. 4387/16, δηλαδή μετά την 13-5-2016.

β. Βάσει των παραπάνω διατάξεων και αποφάσεων, η κράτηση του ν.4093/12 επί της οικονομικής ενίσχυσης διενεργείται από την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

γ. Ο ΕΚΟΕΜΣ δεν έχει λάβει καμιά οδηγία περί μη εφαρμογής/αναστολής της κράτησης.

2.Η παρούσα ανακοίνωση έχει θέση απάντησης και σε όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν μελλοντικά στον ΕΚΟΕΜΣ για το εν λόγω θέμα.

-Ο-
ΔΝΤΗΣ ΕΚΟΕΜΣ
Ιωάννης Αναστασόπουλος
Άνχης (Ο)
2021, Απρίλιος 21 - 1:47μμ

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Αρα φταιει ο ΗΔΙΚΑΣ, ο ΙΚΑΣ, ο ΕΟΠΥΥΣ, ο ΕΦΚΑΣ, ο _ _ _ ω το κερατο μου και το κακο συναπαντημα. Προς Θεου δεν αφορα τον ταλαιπωρο Δκτη του ΕΚΟΕΜΣ, αυτη την εντολη πηρε να απαντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι τι κάνετε εσείς (για το συμφέρον των μετοχών σας) για να καταργηθεί μία κράτηση που έχει κριθεί αντισυνταγματικη και όχι να ρίχνετε πάντα το μπαλάκι στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αμ...το αλλο Οι διατάξεις του ν. 4093/12 δεν καταλαμβάνουν όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 13-5-2016. πως το ...βλεπετε συνταξιουχοι 2 ταχυτητων....πολυ ..τριμπουρδελο κατασταση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γι' αυτό πήγαμε δικαστικώς, με ομαδικές αγωγές, προκειμένου να λυθεί το θέμα, διαφορετικά η κράτηση θα παραμείνει ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δικαστικα η λυση φιλοι στα παντα,λεφτα δεν υπαρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκτιμάται ότι πρέπει να επιταχυνθεί άμεσα η οριστική νόμιμη τακτοποίηση του θέματος, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε προ μηνών και ως συνέπεια η άρση του αισθήματος αδικίας σε βάρος μέρους των μετόχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ληστεία συνεχίζεται! Θα τον πληρώσετε αυτό όταν έρθει η ώρα των εκλογών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τωρα που θα ερθουν οι αγωγες, θα τα πουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπήρξε ένας και μόνος Φορέας του ΥΠΕΘΑ, από τους εμπλεκόμενους με το θέμα, που ύψωσε ανάστημα αιτιολογημένης διαφωνίας για την εφαρμογή της εν λόγω κράτησης το έτος 2013. Το γιατί και πως τελικά εφαρμόστηκε έχει γραφεί σε υπουργικές εντολές. Αυτό που κατά τη γνώμη μου πρέπει να απαιτήσουν μέτοχοι και μερισματούχοι των Ταμείων, είναι η πλήρης διαφάνεια, με ανάρτηση όλων των αποφάσεων των Διοικητικών Οργάνων στην ιστοσελίδα τους, προκειμένου να ενημερώνονται ορθά οι ενδιαφερόμενοι. Η παραπάνω υποχρέωση των Φορέων, πηγάζει ευθέως από το γράμμα αλλά και από το πνεύμα του ν.3861/10 και εφαρμόζεται σε ευρεία κλίμακα από πλήθος Δήμων. Θεωρώ ότι οι μέτοχοι αλλά και οι μερισματούχοι έχουν το δικαίωμα της ενημέρωσης αλλά και την υποχρέωση του ελέγχου των Διοικητικών Οργάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί τόση καθυστέρηση στο προς ψήφιση σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ - όπως έχει ήδη ανακοινωθεί προ καιρού - με το οποίο θα λυθεί το θέμα μερισμάτων μέρους των αποστράτων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδη η ξεφτιλα τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ (ΕΚΟΕΜΣ και ΜΤΣ), εστειλα mail, στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, να σταματησουν την συγκεκριμενη μειωση (4093/12), διοτι ετσι λεει το ΕΚΟΕΜΣ. Απαντησαν οτι ειναι μηχανογραφικο κεντρο, δεν εχουν καμμια σχεση και οι μειωσεις γινονται απο τα ταμεια. ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλουν να ψηφιστεί πρώτα η τροπολογία του ΥΠΕΘΑ και μετά θα αφαιρέσουν την κράτηση. Γιατί τόση καθυστέρηση μηνών στην γραφειοκρατία ?

      Διαγραφή