ΕΔΕ σε Στρατιωτικό για σύνθημα κατά της Τουρκίας σε Στρδο της Λέσβου-Τι απάντησε ο ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΕΔΕ σε Στρατιωτικό για σύνθημα κατά της Τουρκίας σε Στρδο της Λέσβου-Τι απάντησε ο ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Διενεργήθηκε ΕΔΕ για στρατιωτικό γιατί φώναξε συνθήματα κατά της Τουρκίας σε στρατόπεδο της Λέσβου, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως «εθνικιστικά και αλυτρωτικά»

Η ΕΔΕ διενεργήθηκε ύστερα από ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κομνηνάκα Μαρία - Παπαναστάσης Νικόλαος - Παφίλης Αθανάσιος.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το lesvosnews.net, έγινε καταγγελία πως ο Στρατιωτικός ξεκίνησε να φωνάζει συνθήματα, ανάμεσα στα οποία ήταν: «Ήταν ένα καράβι, ένα αρματαγωγό, από το Βόλο σάλπαρε να σπείρει πανικό. Πάει παραλία, στην Μικρά Ασία, να σπείρει φλόγες και φωτιά σε όλη την Τουρκία».

Ειδικότερα στην απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα της Λέσβου», σας γνωρίζω ότι για το εν λόγω συμβάν στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΡΙΝΕΛΛΗ ΙΩΑΝΝΗ», διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα.

Επί τη βάσει του πορίσματος της ανωτέρω ΕΔΕ, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων για την απορρέουσα πειθαρχική ευθύνη του στελέχους που εκτελούσε καθήκοντα οργάνου υπηρεσίας στη Μονάδα, όπου εκδηλώθηκε το συμβάν.

Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω γεγονός αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και δεν έχει σημειωθεί παρόμοιο συμβάν σε άλλο στρατόπεδο της Λέσβου και εν γένει της επικράτειας.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

19 Σχόλια

  1. Καλησπέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Μάλλον παράσημο πρέπει να του δώσουν.
    Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θεωρείτε αυτό το σύνθημα του Αξιωματικού Ρατσιστικό , τότε πρέπει να βάλλετε όλους τους Έλληνες φυλακή βροντοφωνάζομε τέτοια συνθήματα και χειρότερα.Κύριε Υπουργέ παράσημο έπρεπε να του δώσετε .Αυτά βλέπει ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ και αποθρασύνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Εθνική πολιτική της Ελλάδος βρίσκεται σε Vertigo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο σπίτι μου μέσα λέω ότι θέλω για τους άλλους που δεν είναι μπροστά.
    Αυτός είπε κάτι δηλ μέσα στο στρατόπεδο και τον άκουσε ο γείτονας και ενοχλήθηκε? Γτι δεν το κατάλαβα ρωτάω. Ποιος τον άκουσε και ενοχλήθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.....οπότε νιάου νιάου...

      Διαγραφή
  5. Θλιβερος πολιτικος παραγοντας του ΥΠΕΘΑ ο ... υπουργός..
    Ανεπαρκης η στρατιωτική ηγεσία.
    Ξεφτίλα και παρακμη.
    Ολοι ωφειλουμε να ακολοθησουμε το παράδειγμα του παληκαριου αξιου Υπολοχαγου.
    Οσο για την τοπικη κομμουνίστρια:
    Ως ηττημενοι, εχουν πολλά απωθημένα.
    Ο ρατσισμος και ο φασισμός εναντίον των Ελλήνων, δεν περνα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γρήγορα ΕΔΕ, μην το μάθει η υψηλή πύλη και μας κάνει ντα, γρήγορα ραγιάδες, γρήγορα, μαζί με τα κοτζαμπάσικα αχρηστερομιάσματα, ανήμερα των 200 χρόνων από την εθνεγερσία. Α ρε μπουνταλαδικα γιουνανια εδω οι τουρκαλάδες όλοι μαζί μας τα ρίχνουν στα μούτρα με πολύ χειρότερα λόγια και πράξεις κσι εσείς φτιάχνετε δίκες αλλά Τερτσέτη και Πολυζωίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή για να καταλάβω..γιατι θα τρελαθώ. Κάποιος αξιωματικός είπε κάτι για 'κάποιους' που σήμερα γιορτάζουμε 'και την απελευθέρωση μας απο αυτούς και κάποιοι Έλληνες βουλευτές ζητάνε το λόγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ εύκολα προσβάλλονται ορισμένοι με τα θέματα που τιμούν την Ελλάδα και προσβάλλουν τους γείτονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αριστερά είναι ένα δέντρο που τρέφεται από την κοπριά της ψευτοδεξιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φασιστερα και ακροαριστερα (κομμουνισμος), δλδ οι ληστοσυμμοριτες, ηταν ειναι και θα ειναι το καρκινωμα του Εθνους.
    Α ρε Γιωργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΔΕ διεταξε και ο Ερντογαν για αυτόν που εκτέλεσε τον Σολωμού στην Κύπρο και μετα το πόρισμα τον έκανε υπασπιστή του .Κυριάκο προχώρα ετσι και στο τέλος θα αναρωτιέσαι γιατί εξαφανίστηκες απο την πολιτική σκηνή.Μωρε χιλιες φορές Σαμαρά παρά τουτο δώ ,τον διδυμο αδερφο με τον" λεφτα υπάρχουν".Θα μου πείς μη ο κουμπάρος της Ντόρας ο Βαγγέλας το μουστάκι θα εβγαινε πρόεδρος της Ν.Δ με τα τσαρούχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εστειλλα ενα σχόλιο και δεν το βλέπω πατριώτες.Τι παιζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μετέφερε ο Λογοθετίδης με τις παντούφλες και γλίστρησε στην διαδρομή. Μετά χρησιμοποίησε το ΣΠΑΘΙ για να σταθεί στα πόδια του και να το δώσει τελικά στον διαχειριστή σχολίων. Ωραίο ήθος και ποιόν έχεις για να αναφέρεσαι στον Πρωθυπουργό ως "τούτο". Μετά περιμένεις να σου δώσει το κατοστάρικο από την Σύνταξη που σου ρήμαξαν

      Διαγραφή
  14. Σύμφωνα με το ανώνυμο σχολιαστή της 28/3 2:29μ.μ. πρέπει να είσαι κακομοίρης ραγιάς να μιλάς με σκυμμένο το κεφάλι και να ζητιανευεις ( είναι της μόδας η ζητιανιά) για να πάρεις αυτά που σου κλέψανε τα αχρηστερα ογλάνια (τουρκ. λέξη για αδέσποτα παιδιά επί τουρκοκρατίας) και τα οποία έκαναν σημαία οι επόμενοι για να πάρουν τους πολύτιμους ψήφους της εκλογής. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
    ΥΓ: κάποια σχόλια μπορεί όντως να χαθούν πραγματικά στις "λεωφόρους" του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά εσύ κατακαημένε Λογοθετίδη τραβα και παρακάλα την Αγία οικογένεια ,τον λεφτά υπαρχουν και τον χοντρο το βενιζέλο που ρημαξε τα ταμεία μας και αποκαλεσέ τους κε πωρθυπουργέ ,κυριε υπουργαρα μου κτλ μπάς και σου δώσουν κανα 5ευρω για 100 ρικο λιγο χλωμο ,εγω εφ'οσον τους ψηφίζω, οχι 'τουτο' θα το φωναζω ,αλλα και απαφτουνο πολιτικό λαμόγιο εφόσον κάνουν αλλα απο αυτά που υπόσχονται .Πως να αποκαλέσω τον ΥΕΘΑ τρομάρα του οταν διατάζει ΕΔΕ λέει γιατί είπε ενα συνθημα για την τουρκία ανήμερα της επανάστασης του1821 ενας Ελληνας Αξιωματικος,γιατι του το υπέδειξαν οι αριστεροι?Οχι τουτο αλλα Ραγια με κεφαλαία γραμματα.Πως να αποκαλέσω την δικαστικό που ο φωστήρας (θεε μου) Κυριάκος σε μια νυκτα μου την εκανε ΠΤΔ και στη παρέλαση εσπασε κάθε πρωτοκκολο και στην εξέδρα δίπλα της είχε και τον άνδρα της ,και εγραψε στα πολυτελη υποδηματά της το μηνυμα του πιλότου μας,και δεν έκανε μνεία καθολου στο διαγγελμάτης για τον ρολο της εκκλησιας στην επανάσταση με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να μην παραστει ο Αρχιεπικσκοπος ουτε στην παρέλαση ουτε στο γευμα.,περα απο Θειτσα?Λοιπον ανώνυμε αν θέλεις να ξέρεις ρωτα τους συναδέλφους σου αν είσαι αποστρατος και δεν είσαι τρισεγγονο κανενός της εθνικής αντιστασης που τα μασαει απο το ΜΤΣ τι γνωμη εχει για τους πολιτικούς, εκτος εκείνων βεβαια που πηγαίνουν γλυφοντας και ερποντας να τους διορισουν κανενα παιδι στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με αυτους του κυβερνητικές που έχουμε τη καλό περιμένεις αν μπορούσαν θα μας εβαζαν να φωναζαμε ΖΗΤΩ η Τουρκία??? Τα λαμογια. Σαρκοφαγα της Ελλάδας η ΓΙΠΕΣ εσχως 👎👎👎

    ΑπάντησηΔιαγραφή