Δείτε εντυπωσιακές ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ από την σημερινή Στρατιωτική Παρέλαση

Δείτε εντυπωσιακές ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ από την σημερινή Στρατιωτική Παρέλαση

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής Δημοκρατίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί η στρατιωτική παρέλαση με την οποία κορυφώθηκε ο εορτασμός για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης.

Κλικ για μεγέθυνση:

Τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονταν, πέρα από την Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί.

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης και το γενικό πρόσταγμα του Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη. Το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων. «Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας» όπως ανέφερε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που μαζί με την Επισμηνία Σοφία Κορμά είχαν επιφορτιστεί με την παρουσίαση της παρέλασης.

Μετά τους έφιππους πολεμιστές παρέλασαν Ελληνόπουλα, κορίτσια και αγόρια διάφορων ηλικιών, με παραδοσιακές στολές που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο σύνολό τους για να ακολουθήσει τμήμα με τα λάβαρα και τις σημαίες της Επανάστασης και στη συνέχεια ο Ιερός Λόχος, σώμα που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη και στα χρόνια της Επανάστασης επάνδρωσαν εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών της Μολδοβλαχίας.

Στη συνέχεια τα τμήματα που ακολούθησαν ήταν τα εξής:

Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές από όλη την Ελλάδα.

• Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσει επετειακό Άρμα Μάχης και συστήματα Μη επανδρωμένων Αεροχημάτων (SPERWER).

• Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα PATRIOT και «ΒΕΛΟΣ».

• Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

• Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.

• Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

• Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

• Διελεύσεις Αεροπορικών Μέσων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων όπου μεταξύ άλλων θα διέλθουν Ε/Π NH-90 και KIOWA WARRIOR, Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B, ενώ μαζί με τα Μαχητικά Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα εκτελέσουν διέλευση σχηματισμοί F-16 USAF (ΑΜΕΡΙΚΗ), RAFALE (ΓΑΛΛΙΑ) και VOYAGER (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ).

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Όλες οι Στρατιωτικές σχολές Αξκων, παρέλασαν και τίμησαν την λαμπρή αυτή επέτειο.
    Όμως το κόσμημα της Ελληνικής νεολαίας και εκπρόσωπος της Βόρειας Ελλάδας γιατί απείχε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή