Αμερικανική «απόβαση» στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης - Μετακίνηση μονάδων του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή

Αμερικανική «απόβαση» στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης - Μετακίνηση μονάδων του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή

Γίνεται για δεύτερη φορά χρήση του λιμένα της Αλεξανδρουπόλεως για μετακινήσεις μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Από σήμερα 24 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 3 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί μετακίνηση μονάδων του Αμερικανικού Στρατού (US ARMY), μέσω του λιμένος Αλεξανδρουπόλεως, στο πλαίσιο της επιχειρήσεως “Atlantic Resolve”.

Η μετακίνηση αυτή, με έντονη πτητική δραστηριότητα, θα αφορά την ανάπτυξη δυνάμεων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Μάχης (1st Combat Aviation Brigade/1ST CAB) στην Ευρώπη, προερχόμενων από τις ΗΠΑ, και του προσωπικού μέσω Γερμανίας με τελικό προορισμό πεδία ασκήσεων της Ρουμανίας, και αναδίπλωση δυνάμεων της 101st CAB από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία προς τις ΗΠΑ αντιστοίχως.

Από το ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ότι γίνεται για δεύτερη φορά χρήση του λιμένα της Αλεξανδρουπόλεως για μετακινήσεις μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, μετά την υπογραφή και επικύρωση του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ (MDCA). Και προστίθεται: «Οι ανωτέρω δραστηριότητες επιβεβαιώνουν το ολοένα και αυξανόμενο επίπεδο συνέργειας μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών, μετά τη δυναμική που προσέδωσε στην ελληνοαμερικανική συνεργασία, η υπογραφή του πρωτοκόλλου επικαιροποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) και η εξέλιξη του Στρατηγικού Διαλόγου. Επιπρόσθετα, αναδεικνύεται η γεωστρατηγική σημασία της περιοχής της Αλεξανδρούπολης και της Ελληνικής Επικράτειας εν γένει».

Γιατί δεν πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοί στην Αλεξανδρούπολη

Οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθώς θα είναι ελικόπτερα του…Αμερικανικού Στρατού, όπως μας ενημέρωσαν χθες οι ίδιοι οι Αμερικανοί με δελτίο τύπου από το Αρχηγείο του Αμερικανικού Στρατού Ευρώπης και Αφρικής στο Βισμπάντεν της Γερμανίας!

«Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου, περίπου 30 ελικόπτερα του Αμερικανικού Στρατού είναι προγραμματισμένα να απογειωθούν από την Αλεξανδρούπολη και να πετάξουν προς περιοχές ασκήσεων της Ρουμανίας», σημειώνεται σχετικώς. Και προστίθεται: «Τα (ελικόπτερα) Black Hawks ανήκουν στη δύναμη της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Μάχης (1st Combat Aviation Brigade/1ST CAB), της 1ης Μεραρχίας Πεζικού (1st Infantry Division/1st ID) του Αμερικανικού Στρατού που εδρεύει στο Fort Riley του Kansas, και έχουν φτάσει στην Ευρώπη για 9μηνη επιχειρησιακή ανάπτυξη εκ περιτροπής, στο πλαίσιο της ασκήσεως “Atlantic Resolve”».

Σε άλλο σημείο της ανακοινώσεως, που όπως σημειώνεται πραγματοποιείται στο πλαίσιο των άριστων διμερών σχέσεων, που έχουν οι δύο χώρες και οι δύο Ένοπλες Δυνάμεις, οι κάτοικοι της Αλεξανδρουπόλεως και της γύρω περιοχής θα ακούν και θα βλέπουν τις προγραμματισμένες πτήσεις των ελικοπτέρων αυτών καθημερινώς από τις 08:00 μέχρι τις 18:00 και διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί από πλευράς τους όλα τα μέτρα για να προκληθεί η λιγότερη δυνατή ενόχληση στον κόσμο!

Τέλος με την ευκαιρία αυτή ενημερώνουν επίσης ότι το σύνολο του προσωπικού στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού, έχουν περάσει όλους τους προληπτικούς ελέγχους και τεστ στο πεδίο εκπαιδεύσεως Grafenwoehr της Γερμανίας, προτού έλθουν στην Αλεξανδρούπολη, και ότι χρησιμοποιούν υποχρεωτικώς μάσκες, την επιβαλλόμενη μεταξύ προσώπων απόσταση ασφαλείας καθώς και εργάζονται λιγότερες ώρες και εκ περιτροπής.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια