Επιστολή-Απάντηση Ανχη ε.α. προς ΥΦΕΘΑ για Ισοτιμία Πτυχίων ΑΣΣΥ

Επιστολή-Απάντηση Ανχη ε.α. προς ΥΦΕΘΑ για Ισοτιμία Πτυχίων ΑΣΣΥ

Ύστερα από πρόσφατη απάντηση του ΥΦΕΘΑ σε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο σχετικά με την ισοτιμία πτυχίων ΑΣΣΥ με πτυχία ΑΤΕΙ, απόστρατος αναγνώστης του ιστολογίου μας staratalogia.gr, έστειλε την παρακάτω επιστολή, για την ενημέρωση των συναδέλφων:

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Το μονο ενδιαφερον τοσο απο ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ) οσο και απο ΝΔ (Μανωλακος)ειναι να αναβαθμισουν τα ....φτυχια της ΣΜΑ τα υπολοιπα .....Δύο είναι τα παιδιά, κι ενώ κανονικά θα πρεπε να τα προσέχεις το ίδιο, το ένα …. για αγνωστο λογο είναι πιο καλό από το άλλο.Ξεχωριστή θέση στην προπαγάνδα, κατέχει η πάντα σε δραματικό τόνο διαπίστωση ότι αυτή η χώρα δεν κατάφερε ποτέ να ενωθεί κάτω από ένα κοινό σκοπό, ή εναλλακτικά να επιδιώξει έναν κοινό στόχο, παρά μόνο όταν ο κόμπος έφτανε στο χτένι. Κι είχαμε ήδη δημιουργήσει -βάσει αυτής της διαίρεσης- τριαντατρία μέτρα και σαρανταεπτά σταθμά για να εφαρμόζονται επιλεκτικά οι νόμοι.
    Εκτιμω καλως επραξε ο ΥΦΕΘΑ κ ΣΤΑΦΑΝΗΣ τοσο για υπηρεσιακους λογους οσο και ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΔΕν θΕλουμε ....φτυχια αλλα ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΧΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν τους εμθ κ εσεις. Να βγειτε αλχιες κ ν καταληξετε συνταγματαρχες.. αδικθα για τους σσε αυτα που ζητατε που ο καταληκτικος τους ειναι συνταγματαρχες. Κ καθονται 6 τχες κ 6 ανχες. Κ εσεις με 3 χρονια ανωτεροι θελετε κ βαθμους.
    Λχιες κ καταληκτικις ανθστες. Σωμα υπαξιωματικών κ τελις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ, καταλυτικος βαθμος Ανθστης αλλα οι αποδοχες αντιστοιχες Σχη.

      Διαγραφή
  3. Απαντώ στον παραπάνω μάλλον Αξκό ΣΣΕ.
    Είναι δίκαιο 4 χρόνια Ανθλγοί και 3 χρόνια Λχιες ε;;δηλαδή αύριο το πρωί αν γίνει πόλεμος και κλείσουν οι σχολές οι 3ωτείς ΣΣΕ θα βγούν με τον βαθμό του Ανθστού;;; και είναι άδικο τουλάχιστον μετά από 3 έτη να βγαίνουν με τον βαθμό του Αλχία όπως αναφέρει ο κ. Τσιολπίδης στο κείμενό του;;;. Θέλετε και την πίτα αφάγωτη και τον σκύλο χορτάτο. Μας κοπανάτε για το Σώμα Υπξκων συνέχεια , έχετε τα κότσια (μην πω κάτι άλλο) να το κάνετε όπως των USA ;;;με ότι συνεπάγεται αυτό,Λέσχες Υπξκών,ενώσεις αποστράτων κλπ. μάλλον τσούζει .....Αλλά αφού βάζετε στον ίδιο τορβά τους ΑΣΣΥ με τους ΕΜΘ τι να περιμένουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι έχουν μάθει, αγαπητέ.... 17. 000 μόρια εισαγωγής σε σχολές ΑΣΣΥ για να κάνουν το στράτευμα τσιφλίκι τους οι "στρατηγοί" των 13.200 μορίων.... Βάσεις 2020....Κάνε μας τη χάρη, κύριε από ΣΣΕ, που ψάχνεις να καλύψεις τα συμπλέγματά σου με ένα θέμα που δε σε αφορά....

      Διαγραφή
  4. Να δείς τι θα έχει ο τορβάς σε λίγα χρόνια χωρίς τους ΕΜΘ. Υπομονή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "κύριοι" των ΑΣΣΥ πρώτα πρέπει να μάθετε να δουλεύετε, να αποκτήσετε γνώσεις και να μην είστε τεμπέληδες και μετά να απαιτείτε.Οσο για τα πολλά μόρια που γράφει ο άλλος παραπάνω (χαχαχα), είναι η πείνα και η ανεργία, αλλιώς θα σου έλεγα οι ΑΣΣΥ τι υψηλές βάσεις θα είχαν.Και η σχολή πυροσβεστών,για να σβήνεις φωτιά έχει υψηλότερες βάσεις από τις ΑΣΣΥ. Όσο εσύ ανώνυμε 16 06:27 μμ Φεβ 2021, τους ΕΜΘ που κατηγορείς, δεν είσαι ικανός να πιάνεις στο στόμα σου τους ΕΜΘ και όταν τους αναφέρεις πρέπει να το πλένεις πολύ καλά.Μακαρι να είχες τις γνώσεις για το στράτευμα που έχουν οι ΕΜΘ και την εργατικότητα που έχουν οι ΕΜΘ. Εσείς ασχετοσυνη,λούφα και απαιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ΕΜΘ που αποκτήσαν γνώσεις? Μεσά στα πολιτικά γραφεία που διορίστηκαν μάλλον.

      Διαγραφή
  6. Στεφανής ηθικός αυτουργός διχασμού άλλη μια φορά
    Μητσοτακη σπίτι του τωρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σου πω εγώ από που απέκτησαν γνώσεις οι ΕΜΘ,αν δεν ξέρεις εσύ; Από την δουλειά στη μονάδα. Μπορεί να διορίστηκαν από πολιτικά γραφεία, αλλά όλα τα χρόνια είχαν σκυμμένο το κεφάλι και δούλευαν. Αν δεν δούλευαν τους έκοβαν τα πόδια οι διοικητές. Ενώ οι εκ ΑΣΣΥ ήταν τα καλά παιδιά και έπρεπε να τα προστατεύουν.Ενταξει ήταν και στελέχη εκ ΑΣΣΥ που ήταν κορυφές.Οι ΕΜΘ δεν έχουν τίποτα να "χωρίσουν" με τους εκ ΑΣΣΥ.Παραλληλα τους υποστηρίζουν. Αλλά οι εκ ΑΣΣΥ για τους ΕΜΘ βγάζουν χολή.Επειδή οι ΕΜΘ πήραν ένα βαθμό παραπάνω κοντεύουν να τους "φάνε".Στα σχόλια παραπάνω, εκ ΑΣΣΥ "μάλωναν" με εκ ΣΣΕ,τους ΕΜΘ έπιαναν στο στόμα τους.Τι τους έφταιγαν οι ΕΜΘ; Ο άλλος θίχτηκε γιατί τον έβαλαν στον ίδιο τορβα με τους ΕΜΘ. Και στην μονάδα όταν υπήρχε δουλειά"λαγός". Γιατί οι εκ ΑΣΣΥ δεν λένε τίποτα για τους εθελοντές ν.445/74 και εθελοντριες ν.705/77, που με προσόντα και εκπαίδευση ίδια με τους ΕΜΘ, έχουν την ίδια βαθμολογική εξέλιξη με εκ ΑΣΣΥ; Εκεί με όλο τους το δίκαιο να λένε.Αλλα ποτέ δεν λένε τίποτα. Τι να πω.Χαμηλο επίπεδο.Το επίπεδο και την κοινωνική μόρφωση δεν τα αποκτάς ούτε από πανεπιστήμια, ούτε από σχολές, ούτε από τα γράμματα.Τα αποκτάς από αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω εγώ πως απέκτησαν γνώσεις οι εμθ . Αμεταθετοι με ένα πόστο στην στρατιωτική τους καριέρα και σχεδόν πάντα βοηθοί.

      Διαγραφή
  8. Κάθε άσχετος έχει την πολυτέλεια να αρθρώνει λόγο μέσα απο την διαδικτυακή ανωνυμία τουλάχιστον ο Κος Συνάδελφος έχει το θάρρος της γνώμης του και το εκφράζει ονομαστικά αλίμονο η στρατιωτική ιεραρχία αποτελείται απο θεσμούς και παραγωγικές σχολές οι θεσμοί είναι κατά αρχαιότητα νεότεροι των παραγωγικών σχολών των Μ. Υπαξιωματικών και των Αξκων εκτός του θεσμού των εθελοντών Υπαξκων οι υπόλοιποι έχουν τύχη της θεσμοθετήθης 35-38-40 χρόνια όπως οι ΟΠΥ ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ οι παραπάνω έγιναν προσλήψεις με κριτήρια ανάλογα της ζήτησης των αναγκών και των σπουδών τους . Οι παραγωγικές σχολές απο την αρχή του περασμένου αιώνα υπήρξαν οι κύριοι πυλώνες επάνδρωσης των ΕΔ και συνεχίζουν ακόμη οι διακρίσεις είναι διακριτές ανάμεσα σε Αξκους εξ Μ.Υπαξκων και Αξκων ΣΣΕ το βρίσκω σωστό εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πρέπει με 3 χρόνια να εξέρχονται της ΣΝΥ Μ. Λοχίες και νς περνάν με 15.000 ή 17.000 μόρια και με ίσα μόρια η ΣΣΕ και με 1 χρόνο παραπάνω φοίτηση δηλαδή 4 χρόνια να εξέρχεται Ανθυπολοχαγός κάποιος άδικο και κατακριτέο χρίζει νομοθετικής ρύθμισης και να εξέρχονται οι Μ. Υπαξκοι Αριλοχιες οι υπόλοιποι των θεσμών ας ακολουθήσουν τις πεπατημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Ανώνυμε 17,2021 4:02:00 μμ
    1. Που έγραψα ότι κατηγορώ τους ΕΜΘ;; με την φράση ¨στον ίδιο τορβά¨ εννοούσα ότι είναι τελείως άκυρο να συγκρίνεις στελέχη που κάποιοι τελείωσαν μια σχολή με κάποιους που δεν τελείωσαν. Δεν έχω τίποτα με τον θεσμό των ΕΜΘ.
    2. Προσβάλεις τους συναδέλφους γράφοντας (να μάθετε να δουλεύετε, να αποκτήσετε γνώσεις και να μην είστε τεμπέληδες και μετά να απαιτείτε) δηλαδή ευτυχώς που έγινε ο θεσμός των ΕΜΘ και δουλεύουν οι Μονάδες, ποιο παλιά υπολειτουργούσαν;;
    3. Γράφεις ότι ΔΕΝ είμαι ικανός να πιάνω στο στόμα μου τους ΕΜΘ και να το πλένω πολύ καλά και ότι ΔΕΝ έχω γνώση ίδια με τους ΕΜΘ και ήμαστε άσχετοι και λουφατσήδες μάλλον πρέπει να το κοιτάξεις.........
    4. Ο κύριος Ανώνυμος 17,2021 9:36:00 μμ μας κατηγορεί για χαμηλό επίπεδο χωρίς μόρφωση απαξιώ να απαντήσω....
    Λοιπόν κύριοι έχουμε ξεφύγει τελείως από την επιστολή και το θέμα του κ.Τσιολπίδη.
    Ο κ Τσιολπίδης θίγει ένα θέμα όσο αφορά:
    α. τα πτυχία των ΑΣΣΥ να έχουν την ίδια ΑΞΙΑ με τις άλλες σχολές και
    β. εφόσον έγινε 3 χρόνια η φοίτηση θα πρέπει να εξέρχονται από αυτές με τον βαθμό του ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ και είναι δίκαιο. Δεν μπορεί κάποιος με 4 χρόνια φοίτηση να εξέρχεται Ανθλγός και με 3 χρόνια Λοχίας, ποιος ο λόγος τότε να γίνει αύξηση της φοίτησης;;;και παλιά με 1 χρόνο φοίτηση εξέρχονταν Λοχίες.Εδώ γίνεται μια τεράστια ΑΔΙΚΙΑ στους συναδέλφους των ΑΣΣΥ.
    Τέλος όσο αφορά τους ΕΜΘ δεν είναι της παρούσης τα θέματα-προβλήματα που έχουν και να μάθετε κύριοι ότι πάντα στον ΕΣ κάποιοι (όχι όλοι) χρησιμοποιούσαν το ρητό
    «διαίρει και βασίλευε», τροφή για σκέψη....
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Ανώνυμε 18 11:50 Φεβ 2021. Καταρχήν εγώ δεν έγραψα και δεν εννοούσα ότι οι εκ ΑΣΣΥ είναι "τεμπέληδες". Αλίμονο και προς Θεού.Εγραψα να μην είναι τεμπέληδες, δηλαδή δεν είναι τεμπέληδες, αλλά να μην γίνουν τεμπέληδες, Αυτό εννοούσα.Ουτε τους προσβαλα, τους εκτιμώ και έχω και πολλούς φίλους. Εξάλλου υπήρχαν πάρα πολύ που ήταν κορυφή. Και αυτό το έγραψα γιατί στα χρόνια μου όταν υπηρετούσα, ήταν κάποιοι που όταν γίνονταν Ανθστες,για αυτούς τελείωνε ο στρατός. Δεν τους μιλούσε κανένας και όλη τη δουλειά την έβγαζαν οι Υπαξκοι.Ηταν κάποιοι, όχι όλοι, αλίμονο.Εχω δει και Αξκους από ΑΣΣΥ που δούλευαν υπερβολικά. Όσο για την επιστολή του κ.Τσιολπιδη και εγώ συμφωνώ, αλλά δεν συμφωνούν οι εκ ΣΣΕ.Πρεπει να το καταλάβουμε ότι ποτέ οι εκ ΣΣΕ δεν θα δεχθούν οι Υπαξκοι και ας είναι και από 3 έτη ΑΣΣΥ, να είναι κοντά σε αυτούς.Το ίδιο συμβαίνει πάλι με τους ΑΣΣΥ και τους ΕΜΘ.Αλλα πρέπει να καταλάβετε κύριοι ΑΣΣΥ ότι οι ΕΜΘ δεν είναι βαθμολογικά το ίδιο με εσάς.Δηλαδη τι θέλετε για να είστε ευχαριστημένοι,οι ΕΜΘ που δεν είναι από σχολή να είναι μια ζωή Λοχίες; Για τους εθελοντές και εθελοντριες που χωρίς παραγωγική σχολή είναι βαθμολογικά το ίδιο με εσάς, γιατί δεν μιλάτε καθόλου;;; Που εκεί θα έχετε όλο σας το δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ ανώνυμε 18 03:25 Φεβ 2021 απαξιω να σου απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή