Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για Άνιση μεταχείριση οικονομικών αποζημιώσεων στελεχών ΣΞ

Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για Άνιση μεταχείριση οικονομικών αποζημιώσεων στελεχών ΣΞ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Άνιση μεταχείριση στις οικονομικές αποζημιώσεις των στελεχών του Στρατού Ξηράς», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η καταβολή αποζημίωσης για εκτέλεση υπηρεσιών ή για εκτέλεση αργιών ή και για συμμετοχή σε ασκήσεις, συναρτάται από την πορεία εκτέλεσης του Π/Υ κάθε Κλάδου και συναφώς τους σχετικούς περιορισμούς που τους διέπουν (ανάληψη υποχρεώσεων εντός ύψους διατιθέμενων πιστώσεων), σύμφωνα με τις ισχύουσες δημοσιολογιστικές διατάξεις και τους στόχους του εφαρμοζόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Πέραν των ανωτέρω όμως, το ΥΠΕΘΑ στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό και λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές - επιχειρησιακές του ανάγκες, το σημαντικό αριθμό του δικαιούχου προσωπικού του ΣΞ, καθώς και τις υφιστάμενες δυνατότητες του Π/Υ του ΓΕΣ, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η καταβολή της υπόψη αποζημίωσης.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού η πραγματοποίηση οποιασδήποτε δαπάνης προυποθέτει την ύπαρξη σχετικής πίστωσης. Αυτό είνα σωστό και αποτελει κανόνα σε όλο το δημόσιο. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Ποιός διέταξε την πραγματοποίση δαπάνης υπερωριακης απασχόλησης,νυκτερινης απασχόλησης κλπ χωρίς την ύπαρξη πίστωσης και δεν είναι δυνατή τώρα η εξόφλησή της; Προφανώς ο Διοικητής της Μονάδος στο πλαίσιο της αποστολής της. Ο Διοικητής είχε δύο επιλογές: ή να μην εκτελέση την αποστολή της Μονάδος του γιατί δεν είχε την σχετική πίστωση ή να αναλάβη την υποχρέωση πραγματοποίησης της δαπάνης υπερωριακης απασχόλησης χωρίς την ύπαρξη πίστωσης. Και στις δύο περιπτώσεις παρανομεί. Στη δεύτερη όμως εκπληρώνει την αποστολή της Μονάδος του. Καταλάβατε τώρα Κύριε υπουργέ γιατί το εργατικό δίκαιο και συνακόλουθα το νέο ασφαλιστικό δεν μπορουν να εφαρμοστει στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή