Μεγάλη καθυστέρηση-άνιση μεταχείριση στην καταβολή αποζημιώσεων στελεχών ΣΞ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Μεγάλη καθυστέρηση-άνιση μεταχείριση στην καταβολή αποζημιώσεων στελεχών ΣΞ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ερώτηση (3080/07-01-21) Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο Βουλευτής Μυλωνάκης Αντώνιος με θέμα «Άνιση μεταχείριση στις οικονομικές αποζημιώσεις των στελεχών του Στρατού Ξηράς»

Ειδικότερα:

Αξιότιμε Υπουργέ,

Το έτος 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την πατρίδας μας, στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέβαλαν στα μέγιστα τόσο για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Έβρο όσο και στη διαχείριση της πανδημίας του covid-19.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να καλύψει τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των στελεχών του Στρατού Ξηράς, ενώ παράλληλα αυτά παρέχονται κανονικά στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Φ.845/33/1199280/Σ.6404/15ΔΕΚ 19/ΓΕΣ/ΔΠΟ/4α Ν.4587/18 κατεβλήθησαν οι αποζημιώσεις εκτέλεσης αργιών για το έτος 2019, χωρίς να έχουν όμως καταβληθεί οι αντίστοιχες για το έτος 2018. Επίσης, μέχρι σήμερον, όπως αναφέρεται και στην υπ’ αριθμ. 318/2020 επιστολή της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των αργιών για το έτος 2020.

Εν συνεχεία, αναφέρεται ότι τα στελέχη του Στρατού Ξηράς έλαβαν πολύ μικρότερη αποζημίωση για την αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τους, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός το οποίο κείται εκτός της συνταγματικής ίσης μεταχείρισης.

Βάσει των ανωτέρω και σε ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1) Προτίθεσθε να προβείτε, έστω και καθυστερημένα, στην καταβολή της σχετικής αποζημίωσης για τις υπηρεσίες των στελεχών του Στρατού Ξηράς για τα έτη 2018 και 2020;

2) Σε τι ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καταβληθεί η ισόποση αποζημίωση με αυτή των άλλων Επιτελείων, στα στελέχη του Στρατού Ξηράς για τις 24ωρες υπηρεσίες Σαββατοκύριακων και επίσημων αργιών;

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Και κλασσικά ο Υπουργός θα απαντήσει ότι η αποζημίωση των υπηρεσιών είναι αρμοδιότητα του ΥΠΟΙΚ. Όχι άλλο δούλεμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή