Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για την πρόωρη αποστρατεία ΕΠΟΠ-Τι απάντησε (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για την πρόωρη αποστρατεία ΕΠΟΠ-Τι απάντησε (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Αναφοράς, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Χρήστος Γκόκας με θέμα «Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ.», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Κατ’αρχάς, διαφαίνεται ότι οποιαδήποτε νομοθετική τροποποίηση επί του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου θα είχε ως αποτέλεσμα ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση, γεγονός που ενδεχομένως να μετριαζόταν, εφόσον υπήρχε πρωτοβουλία για εξέταση της δυνατότητας παραμονής των ΕΠΟΠ ως ΕΟΘ με τον ήδη προβλεπόμενο καταληκτικό βαθμό του Αρχιλοχία και αντιστοίχων των λοιπών Κλάδων.

Παράλληλα όμως, θα προκύψει αθρόα παραμονή χαμηλόβαθμου προσωπικού μακροπρόθεσμα, η οποία πιθανώς να δημιουργήσει δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, αναλογιζόμενοι τα καθήκοντα που προβλέπονται ανά ειδικότητα για τους Υπαξιωματικούς, όσο και την ηλικία που αυτοί θα έχουν μελλοντικά κατά την εκτέλεση των εν λόγω καθηκόντων.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, τυχόν νομοθετικές ρυθμίσεις θα δημιουργήσουν προβλήματα, ιδιαίτερα οικονομικά και σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε μελλοντική εξέταση του ζητήματος δύναται να προκληθεί κατόπιν στοιχειοθετημένων προτάσεων των Γενικών Επιτελείων και υπό την προϋπόθεση διατήρησης του υπάρχοντος καταληκτικού βαθμού των ΕΠΟΠ, ήτοι αυτόν του Αρχιλοχία και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων, με σκοπό να διατηρηθεί ο τελικός σταδιοδρομικός τους ορίζοντας που θα υπηρετήσει κατά τον πιο πρόσφορο τρόπο τους αρχικούς σκοπούς πρόσληψής τους.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Περιμένω να δω πόσο χρόνο θα κάνουν εκεί στο ΥΠΕΘΑ για να αντιληφθούν-διαπιστώσουν ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα προβλήματα που δημιουργεί είναι τόσα πολλά και τέτοιας φύσεως που θέτουν σε κίνδυνο την οργανωτική δομή τους. Και μια παρατήρηση: Στο νέο ασφαλιστικό σύστημα δεν υπάρχει ΠΛΑΦΟΝ ανταποδοτικής σύνταξης. Οσα περισσότερα τα συντάξιμα έτη ,τόσο μεγαλύτερο το ποσοστό της ανταποδοτικής σύνταξης. Αντίθετα στο νόμο 3865/10 υπήρχε πλαφόν τα 40 σύντάξιμα έτη. Μετά τα 40 συντάξιμα το ποσοστό της ανταποδοτικής σύνταξης παρέμεινε σταθερό. Και συνακόλουθα ένα ερώτημα: Τί εννοεί η ΕΣΠΕΗΠ όταν ζητά την παραμονή των ΕΠ-ΟΠ μέχρι τη συμπλήρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο ΕεεεΠΟοοοΠ δεν με κουνάνε ούτε τα κομάντα, γι'αυτό και'γώ θα μείνω "μονιμάς" για πάντααααααα, οεοοοοοοοο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή