Αναφορά για τον εξαναγκασμό σε πρόωρη αποστρατεία των ΕΠΟΠ-Έρχονται εξελίξεις; (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αναφορά (973/22-12-2020) προς τον ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γκόκας Χρήστος αναφορικά με το θέμα: «Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της πρόωρης αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ.»

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) με αριθμ. πρωτ. 287/16-12-2020, σχετικά με τον εξαναγκασμό σε πρόωρη αποστρατεία των ΕΠ.ΟΠ..

Η νομοθεσία για υποχρεωτική αποστρατεία σε σχέση μόνο με το όριο ηλικίας και όχι με τα έτη προϋπηρεσίας, όπως αναφέρουν όλες οι προκηρύξεις των ΕΠ.ΟΠ., χωρίς να δίνεται και η δυνατότητα επιλογής, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί στρατιωτικοί του θεσμού των ΕΠ.ΟΠ. να μην έχουν συμπληρώσει το πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ώστε η σύνταξη που θα λάβουν να είναι σε αναλογία με τις αποδοχές ενέργειας, και έτσι κατά τη συνταξιοδότησή τους να έρχονται αντιμέτωποι με οικονομικά προβλήματα λόγω των μικρότερων απολαβών.

Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη σας τα αναφερόμενα στην ανωτέρω επιστολή σχετικά αιτήματα και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Το έγγραφο της ΕΣΠΕΗΠ:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Έχουν βαφτίσει τις απολύσεις πρόωρη αποστρατεία ή ευδοκίμως τερματίσας. Ο Παναγιωτόπουλος είναι λίγος για να δει τέτοια δύσκολα θεσμικά θέματα. Για αυτό εξάλλου φεύγει από το άμυνας και αλλάζει τον αποτυχημένο Άδωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή