Ξεκινούν οι προσλήψεις ΕΠΟΠ στο Ναυτικό

Ξεκινούν οι προσλήψεις ΕΠΟΠ στο Ναυτικό

Με 100 επαγγελματίες οπλίτες, ειδικότητας Βοηθού Νοσηλευτικής, ενισχύεται το Πολεμικό Ναυτικό, κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στους άμεσους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνονται η αύξηση αλλά κυρίως η ανανέωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που σε αρκετές περιπτώσεις -και μάλιστα σε ευαίσθητους σχηματισμούς, όπως σε τμήματα των ειδικών επιχειρήσεων- ο ηλικιακός μέσος όρος έχει ανέβει ανησυχητικά.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ενισχυθούν με 15.000 επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ. και ΟΒΑ) μέσα στην επόμενη πενταετία.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 1.600 ΕΠ.ΟΠ. και 1.000 ΟΒΑ, ενώ από φέτος αυξάνεται και το όριο στις στρατιωτικές σχολές κατά 516 άτομα. Ενδεικτικό του τι συνέβαινε μέχρι τώρα είναι ότι το 2020 στη Σχολή Ευελπίδων εισήχθησαν μόλις 180 σπουδαστές.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ τονίζουν ότι η ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού είναι άμεση, καθώς οι σπουδαστές που θα περάσουν φέτος το κατώφλι των παραγωγικών σχολών θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Ένοπλες Δυνάμεις ύστερα από τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, όταν, δηλαδή, οι ανάγκες για στελέχωση κρίσιμων σχηματισμών αλλά και των νέων οπλικών συστημάτων που προμηθεύεται η χώρα (βλ. μαχητικά αεροσκάφη, φρεγάτες κ.λπ.) θα είναι παραπάνω από επιτακτικές.

ΠΗΓΗ: POLITICAL 20/01/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1. Προκήρυξη ΕΠΟΠ: Δημοσιεύθηκαν και στο ΦΕΚ οι απαιτούμενοι τίτλοι σπουδών-Δείτε το

2. Προσλήψεις ΕΠΟΠ: Δημοσιεύθηκε το ΠΔ με τα κριτήρια και την μοριοδότηση επιλογής τους-Δείτε το (ΕΓΓΡΑΦΟ)

3. Δείτε τη νέα τροπολογία για τις Προσλήψεις ΕΠΟΠ (ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΗΛΙΚΙΑ-ΥΨΟΣ)

4. Άρθρο 149 Προσόντα Επαγγελματιών Οπλιτών -Τροποποίηση του άρθρου 2 του ν. 2936/2001

5. ΕΠΟΠ ΠΝ: Οι απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις ανά ειδικότητα/εξειδίκευση-Δείτε το ΦΕΚ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια