Τι έπαθαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Παγκοσμίως εκθέσεις ματαιώνονται ή αναβάλλονται, αλλά εμείς διοργανώνουμε και προσκαλούμε!

Τραγελαφικές καταστάσεις επικρατούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς, εν καιρώ πανδημίας και οικονομικής κρίσης, συνεχίζονται οι διαδικασίες υποστήριξης της (ιδιωτικής) έκθεσης πολεμικού υλικού DEFEA, που θα οργανωθεί στα μέσα Μαΐου στην Αθήνα.

Διεθνώς σχεδόν όλες οι παρόμοιες εκθέσεις αναβάλλονται ή ματαιώνονται λόγω του κορωνοϊού, με κορυφαίο παράδειγμα την αεροπορική έκθεση του Παρισιού, το φημισμένο «Μπουρζέ», που μετατέθηκε από τον Ιούνιο του 2021 για τον Ιούνιο του 2023!

Αντίθετα, στην Ελλάδα, που έχει εντάξει τις διοργανώσεις πάσης φύσεως δημόσιων εκδηλώσεων στους λεγόμενους «κλειστούς ΚΑΔ», οι αρμόδιοι του υπουργείου συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο διακινείται μία λίστα με συνολικά 76 (!) χώρες και διεθνείς οργανισμούς στους οποίους θα αποσταλούν κρατικές προσκλήσεις για συμμετοχή στην ιδιωτική έκθεση. Σε αρκετές περιπτώσεις (ευτυχώς, όχι σε όλες) η παρουσία των ξένων προσκεκλημένων θα απαιτήσει δαπάνες του υπουργείου, ενώ θεωρείται δεδομένη η απασχόληση δεκάδων αξιωματικών και άλλων στελεχών σε σχετικές εργασίες, παρά την κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της τουρκικής απειλής.

Πέραν της σοβαρής πτυχής του θέματος, υπάρχει και η κωμική. Γιατί στη λίστα των χωρών που υπηρεσιακά προτείνεται να προσκληθούν είναι οι -«τεράστιας» σημασίας για την ελληνική εθνική άμυνα- Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα και Φιλιππίνες! Από την ίδια λίστα δεν απουσιάζει ούτε η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, στην οποία, όμως, έχει επιβληθεί εμπάργκο όπλων από τον ΟΗΕ, με σοβαρές νομικές συνέπειες για όσους διευκολύνουν τις επαφές της με εμπόρους όπλων.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τι να έπαθαν δηλαδή; Ότι πάντα και ανέκαθεν. Μήπως ο ΥΕΘΑ πρέπει να αρχίσει τις άμεσες αντικαταστάσεις σε όλους τους βαθμούς και θέσεις; Στην ουσία οι "μανδαρίνοι" είναι αυτοί που καταστρέφουν το έργο κάθε υπουργού, αμαυρώνουν την καλή θέληση και ακυρώνουν τις σοβαρές προσπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή