Ημερήσια Αποζημίωση Στρατιωτικών: Επί 6 έτη «καθηλωμένη» στα 29€-Να εφαρμοστεί ο ισχύον νόμος (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ημερήσια Αποζημίωση Στρατιωτικών: Επί 6 έτη «καθηλωμένη» στα 29€-Να εφαρμοστεί ο ισχύον νόμος (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η ΠΟΜΕΝΣ ζητά την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου 4336/2015 (ΦΕΚ Α' 94/14-08-2015), ο οποίος ενώ ψηφίσθηκε από 14 Αυγούστου 2015 οι εν ενεργεία στρατιωτικοί συνεχίζουν, περίπου 6έτη αργότερα, να μην απολαμβάνουν ισότιμα τις παροχές του

Δείτε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ:

Τι θα γίνει με τα Οδοιπορικά των Στρατιωτικών;

Η Ομοσπονδία μας κατόπιν και επιστολής της ΕΣΠΕΕΘ, εκφράζει για ακόμη μία φορά την απογοήτευσή της για την παράταση της αδικίας που υφίστανται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην αποζημίωση των εξόδων μετακίνησης.

Όπως είναι γνωστό, ο νόμος 4336/2015 προέβλεπε ότι αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία για την έκδοση προεδρικού διατάγματος ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τότε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα αποζημιώνονταν όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνοντας 40€ ημερησίως αντί των έως τότε 29€. Η προθεσμία αυτή, που αρχικά ίσχυε μέχρι 30.6.2017, παρατάθηκε διαδοχικά μέχρι τις 31.12.2020 (ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΣ).

Παρόλο που έχει παρέλθει σχεδόν ένας μήνας από την τελευταία παράταση της μη εφαρμογής του άρθρου 15 της υποπαρ. Δ9 της παρ. 9 του άρθρου2 του Ν.4336/2015, τα Γενικά Επιτελεία δεν εφαρμόζουν ως οφείλουν την ημερήσια αποζημίωση στο ύψος των 40 ευρώ.

Η ΠΟΜΕΝΣ καλεί την Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εφαρμόσει τα ψηφισθέντα από την Βουλή των Ελλήνων, ελπίζοντας να μην έρθει για μία πολλοστή φορά τροπολογία παράτασης της εφαρμογής του νόμου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η υπομονή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει προ πολλού εξαντληθεί και ο εμπαιγμός που υφίστανται δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Τα σχετικά έγγραφα:

α. ΠΟΜΕΝΣ

β. ΕΣΠΕΕΘ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αν εφαρμοστεί η αποζημίωση στα 40€ θα ισχύει και η αποζημίωση εξόδων μετάθεσης και εγκατάστασης στα 500€ έως 1000€ για όλη την Ελλάδα με υποχρέωση απόδειξης από μεταφορική. Επίσης καταργούνται τα παραπάνω στην αποστρατεία. Ρωτήστε πρώτα τα μέλη σας και μην κάνετε του κεφαλιού σας. Η ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αποφασίζει όχι εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή