Άνιση μεταχείριση στο προσωπικό ΣΞ ως προς τις οικονομικές αποζημιώσεις-Τι προτείνεται σε ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Άνιση μεταχείριση στο προσωπικό ΣΞ ως προς τις οικονομικές αποζημιώσεις-Τι προτείνεται σε ΥΕΘΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η ΠΟΜΕΝΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ - ΥΦΕΘΑ - ΕΓΑ/ΓΕ με το οποίο επανέρχεται στο θέμα της μη καταβολής Οικονομικής Αποζημίωσης Υπηρεσιών Αργιών από το ΓΕΣ και επισημαίνει τα παρακάτω:

Με το (α) σχετικό (Φ.845/54/221191/Σ.5446/17 Δεκ. 2015/ΓΕΕΘΑ/Γ' ΚΛΑΔΟΣ/Γ3), καθορίζεται η καταβολή οικονομικής αποζημίωσης στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Σύμφωνα με το (β) όμοιο (Φ.845/33/1199280/Σ.6404/15 ΔΕΚ 19/ΓΕΣ/ΔΟΙ/4α Ν.4587/18) πραγματοποιήθηκε η καταβολή αποζημιώσεων εκτέλεσης υπηρεσιών αργιών για το έτος 2019, χωρίς ωστόσο να έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες αποζημιώσεις για το προηγούμενο έτος 2018. Αγνοήθηκε δηλαδή όπως είχε επισημανθεί με το (γ) σχετικό, η παροχή υπηρεσιών μιας ολόκληρης χρονιάς, στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς. Επίσης μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις των αργιών για το 2020 παρόλο που βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του έτους.

Επιπρόσθετα τονίζεται το θέμα της εμφανούς αδικίας που υπέστη μεγάλο μέρος των στελεχών ΣΞ, ως προς την αποζημίωση της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα τους χορηγήθηκε  πολύ μικρότερη αποζημίωση από την αποζημίωση  των άλλων Κλάδων, με σαφή υπαιτιότητα των ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ, που παρά τα όσα επικαλούνται στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, δεν έλαβαν υπόψη κατά τη διαδικασία έγκρισης και χορήγησης των οικονομικών πιστώσεων προς τα επιτελεία, τους επιμέρους παράγοντες που ασκούν καθοριστικό ρόλο, όπως ο αριθμός του δικαιούχου προσωπικού και οι υφιστάμενες δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται σήμερα στα παραπάνω, όχι επαιτώντας περαιτέρω αποζημιώσεις για το προσωπικό Στρατού Ξηράς, αλλά για την ηθική αποκατάσταση τους έναντι των υπολοίπων συναδέλφων τους άλλων επιτελείων.

Τέλος, ευελπιστούμε ότι το ΓΕΣ με την συνδρομή των ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ, θα μεριμνήσει και θα προβεί σύντομα στην εκτέλεση πληρωμής των υπηρεσιών αργιών έτους 2018 και 2020 που παραμένουν απλήρωτες.

Το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια