Δείτε τη νέα τροπολογία για τις Προσλήψεις ΕΠΟΠ (ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΗΛΙΚΙΑ-ΥΨΟΣ)

Δείτε τη νέα τροπολογία για τις Προσλήψεις ΕΠΟΠ (ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΗΛΙΚΙΑ-ΥΨΟΣ)

Κατατέθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τροπολογία (Άρθρο 120) που αφορά τα προσόντα των Επαγγελματιών Οπλιτών, που θα προσληφθούν το 2021.

Η τροπολογία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που αφορά «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, η σχετική προκήρυξη θα δημοσιευθεί στις αρχές του 2021 για πρόσληψη 1600 ΕΠΟΠ.

Τι αναφέρει η τροπολογία:

Άρθρο 120
Προσόντα Επαγγελματιών Οπλιτών - Τροποποίηση του άρθρου 2 του ν. 2936/2001

Η περ. β. της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 2936/2001 (Α' 166) τροποποιείται και το άρθρο 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«Αρθρο 2
Προσόντα Επαγγελματιών Οπλιτών

1. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει:

α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

β. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι υπηρετούντες ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (Ο.Β.Α.), να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας κατά το έτος κατάταξής τους ως Επαγγελματίες Οπλίτες στις Ένοπλες Δυνάμεις,

γ. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες,

δ. Να έχουν γραμματικές γνώσεις, το επίπεδο των οποίων καθορίζεται κατά ειδικότητες με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και να μην είναι κατώτερες του κατόχου απολυτηρίου Γυμνασίου.

ε. Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων,

στ. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.

ζ. Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της περ. στ', έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.

η. Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση.

θ. Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

ι. Να έχουν όσοι ήδη υπηρετούν θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

2. Δεν μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες όσοι εκπλήρωσαν άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική - κοινωνική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

3. Δεν μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες πρώην υπαξιωματικοί, που, ενώ υπηρετούσαν ως μόνιμοι ή εθελοντές, παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν για οποιαδήποτε αιτία.

4. Τα παραπάνω απαιτούμενα προσόντα, με την επιφύλαξη της περ. β' της παρ. 1, πρέπει να συντρέχουν κατά τον χρόνο της προκήρυξης των θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών και κατά τον χρόνο της κατάταξής τους, τα δε κωλύματα συμμετοχής πρέπει να μην υπάρχουν κατά τον χρόνο της κατάταξής τους.»

Δείτε την τροπολογία:

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι υπηρετούντες ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (Ο.Β.Α.), να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας < ΑΥΤΑ αυξανουν ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ την ανεργια νεων ηλικιων που σε συνδυασμο με αποσταρτειες μονιμων στελεχων στα 58 ετη καινουν την ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεννημενος τον Αυγ 1992, πληροι το κριτηριο ηλικιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1992,πληροι το κριτηριο ηλικίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Γεννημένος του 1992, αν βγει το 2021 δεν ΜΠΑΊΝΕΙ! Αν έβγαινε τωρα Δεκέμβρη θα έπιανε και το 1992. Το οριο ηλικίας ισχύει μονο μεχρι το τέλος καθε έτους.

      Διαγραφή
  5. Θα γεμίσουμε νάνους βυσματούχους στο στράτευμα. Μπέρδεψαν τον στρατό με το δημόσιο. Κρίμα, η ΝΔ διέλυσε και τον στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί,όσοι εισέρχονται μέσω πανελλαδικών εξετάσεων είναι καλύτεροι;;;! Δεν έχεις δει, ειδικά στις γυναίκες. .

      Διαγραφή