Παναγιωτόπουλος: Στις αρχές του 2021 θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις ΕΠΟΠ-ΟΒΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απηύθυνε σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ομιλία κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021».

Ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Ειδικότερα λοιπόν, ο συνολικός Προϋπολογισμός του Υπουργείου για το 2021 είναι αυξημένος κατά περίπου 2,1 δισ. ευρώ ή κατά 63% σε σχέση με το τρέχον έτος με την επιφύλαξη περαιτέρω ενίσχυσής του κατά τη διάρκεια του έτους από το ειδικό αποθεματικό, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι πιστώσεις για αποδοχές παρουσιάζουν αύξηση κατά 4,8% ή κατά 110 εκατομμύρια ευρώ σε απόλυτους αριθμούς σε σχέση με το ’20 διαμορφούμενες στο ύψος 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε αυτές ενσωματώνονται:

Η πρόβλεψη για ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων με 1.600 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) και 1.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.) τα Γενικά Επιτελεία επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή τις σχετικές προκηρύξεις που θα δημοσιευτούν στις αρχές του 2021. Οι προσλήψεις αυτές θα αυξηθούν σε δεκατρείς χιλιάδες νέες προσλήψεις επαγγελματιών στρατιωτών σε βάθος πενταετίας, αποσκοπώντας στην ηλικιακή ανανέωση και την ποιοτική αναβάθμιση στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και για μία πενταετία, θα εισάγονται στις παραγωγικές σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών όλων των Κλάδων 1.335 σπουδαστές ετησίως, έναντι των 819 των τελευταίων ετών, ώστε να προκύψουν οι πιλότοι για τα νέα αεροσκάφη, οι νέοι κυβερνήτες για τα νέα πλοία, οι νέοι χειριστές των νέων και αναβαθμισμένων οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για 2.580 άτομα συνολικά σε βάθος πενταετίας, που είναι ο πραγματικός πολλαπλασιαστής ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό της.

Τα κονδύλια για τις Λειτουργικές Δαπάνες του ΥΠΕΘΑ σταθεροποιούνται στα περυσινά επίπεδα, διαμορφούμενα στο ύψος των 480 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, οι πιστώσεις για τα Εξοπλιστικά Προγράμματα εκτοξεύονται προς τα πάνω, καθώς προβλέπεται αύξηση κατά 2 δισ. περίπου ή κατά 375% έναντι των πιστώσεων του τρέχοντος έτους. Διαμορφώνονται στο ύψος των 2,52 δισ. προκειμένου να εξυπηρετηθούν ανάγκες υποστήριξης και αναβάθμισης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων καθώς και ανάγκες πρόσκτησης νέων.

Όλη η ομιλία του ΥΕΘΑ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια