ΕΠΟΠ και Έτη Συνταξιοδότησης: ΟΧΙ σε λύσεις τύπου ΕΟΘ-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

ΕΠΟΠ και Έτη Συνταξιοδότησης: ΟΧΙ σε λύσεις τύπου ΕΟΘ-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

Έγγραφο ΠΟΜΕΝΣ προς ΥΕΘΑ, σχετικά με συνταξιοδοτικά θέματα των ΕΠ.ΟΠ., με το οποίο εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια και επανέρχεται με την ευκαιρία και της απάντησης του κ. ΥΕΘΑ, σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στους συναδέλφους της και τις οικογένειες τους, λόγω εφαρμογής αναχρονιστικών νόμων, που τους εξαναγκάζει σε έξοδο από τις ΕΔ.

Ειδικότερα αναφέρει τα παρακάτω:

Η απάντηση του κ. ΥΕΘΑ δεν διαφοροποιείται καθόλου από προηγούμενες απαντήσεις του για το σοβαρό θέμα της αυτεπάγγελτης αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ. λόγω κατάληψης από το ηλικιακό όριο του βαθμού τους.

Η ΠΟΜΕΝΣ κατέθεσε τις προτάσεις της και πρότεινε ρεαλιστικές λύσεις για:

α. Την μην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 39Α του ΝΔ  445/1974 στους ΕΠ.ΟΠ.

β. Την τροποποίηση του N.2936/2001 που αφορά το βαθμολογικό – προαγωγές ΕΠ.ΟΠ

οι οποίες τυγχάνουν ρεαλιστικής εφαρμογής, αποκαθιστούν ανάμεσά στους ΕΠ.ΟΠ. τόσο αυτούς που επιθυμούν να αποχωρήσουν όσο και εκείνους που επιζητούν να σταδιοδρομήσουν στις ΕΔ.

Η πάγια θέση είναι ότι θα πρέπει όλοι οι ΕΠ.ΟΠ να έχουν δικαίωμα στην επιλογή της παραμονής στις ΕΔ σύμφωνα και με την πρόταση που έχει κατατεθεί την 25 Ιουνίου 2020  ώστε να υφίσταται η δυνατότητα συμπλήρωσης πλήρης συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Στην περίπτωση που η Υπηρεσία επιλέγει την αποστρατεία των συναδέλφων της, είτε στα πλαίσια των κρίσεων, είτε λόγω ηλικιακού ορίου, κάτω των 60 ετών που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος, θα πρέπει να καταβάλει η ίδια η Υπηρεσία, τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου για το υπολειπόμενο χρόνο μέχρι τα 40 έτη υπηρεσίας ή το 60 έτος της ηλικίας.

Τέλος, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία οφείλει να δώσει λύσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, εναρμονίζοντας το χρόνο αυτεπάγγελτης αποστρατείας με τον χρόνο που απαιτείται για τη συμπλήρωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Τα σχετικά έγγραφα:

α. ΠΟΜΕΝΣ

β. Γραμματείας ΕΠ.ΟΠ της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Τι να προσφέρει ένας 60 χρόνος στον στρατό μόνο για καψιμητζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό, οι ΕΟΘ συνταγματάρχες διαχειριστές και οι υπόλοιποι βοηθοί και καφετζήδες. Μαζέψαμε ότι σαβουρα υπήρχε με τον νόμο της πιο άχρηστης κυβέρνησης των βλακανελοσφυριζαιων και τώρα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μην τυχόν και χάσουν ψήφους. Μετά απορούμε γιατί μας τρολαρουν οι γείτονες σύμμαχοί μας.

      Διαγραφή
  2. Οι γεωργοί, οικοδόμοι, εργάτες του μετρό, σιδεράδες, ψαράδες, γιατροί , νοσοκόμοι, καθηγητές, δικαστές και όλοι οι Έλληνες μπορούν και δουλεύουν μέχρι τα 67. Οι μόνοι που θέλουν να κάθονται με το πρόσχημα της σωματικής δύναμης είναι οι στρατιωτικοί. Την ώρα μάλιστα που όλα τα οπλικά συστήματα χειρίζονται πλέον μέσω υπολογιστών, αντί να αυξάνονται τα όρια παραμονής το κράτος θα πληρώνει 30 χρόνια συντάξεις. Ο Παναγιωτόπουλος διώχνει τους στρατιωτικούς και ο Βρούτσης παίρνει πίσω τους συνταξιούχους δημοσίου για να βοηθήσουν στην εκκαθάριση των συντάξεων! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ. Όσα μνημόνια και όσες κρίσεις και να περάσει η Ελλάδα αυτό δεν αλλάζει. Κολλημένα μυαλά και λιμνάζουσες τελματωμένες νοοτροπίες είναι τροχοπέδη στην σύγχρονη Ελλάδα, λες και θα κάνουν αέρα στα βουνά της Πίνδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .......εργάτες του μετρό, σιδεράδες, ψαράδες....... OMG, τι διαβάζουμε μέρες που είναι. Έχεις πάθει σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν το'χεις πάρει είδηση, κακομοιρακο μου. Εσένα ειδικά θα σε προσλάβουμε ξανά ως χειριστή ΜΕΑ-ΟΥΦΟ, αφού τό'χεις και με τα "κουμπουτερ".
      ΥΓ: Μην ξαναγράψεις δακρύβρεχτα σχόλια για "απολυμενους" και συνταξιούχους χορτάσαμε δράμα και κακομοιριά, η χαρά του κάθε κλαψομ.... είσαι.

      Διαγραφή
  3. ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ (ΑΔΥΝΑΤΟΝ) ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΤΛΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΩΣ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ. ΕΙΘΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή