Η Ελλάδα θα αγοράσει τα F-35 που παρήγγειλαν στις ΗΠΑ οι Τούρκοι!

Η Ελλάδα θα αγοράσει τα F-35 που παρήγγειλαν στις ΗΠΑ οι Τούρκοι!

Σύμφωνα με την είδηση που μεταφέρει η εφημερίδα «Εστία»:

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη Πομπέο δρομολογήθηκε η προμήθεια 20 F-35 τα 6 εκ των οποίων θα αγοραστούν με «έξυπνο» δανεισμό μέσα στο 2022 και θα αποτελέσουν μαζί με τα 6 πρώτα Rafale την δύναμη πυρός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι ΗΠΑ μας πωλούν με διευκολύνσεις και με την διαδικασία «Goverment to Goverment» τα F-35 που είχαν παραγγείλει οι γείτονες.

Η εκ μέρους των Τούρκων αγορά και χρήση των S-400 ξεχείλισε το ποτήρι. Το οποίο ξεχείλισμα δεν περιορίζεται μόνο στην προμήθεια των F-35 αλλά και στο μακρινό αυτή την στιγμή ενδεχόμενο να μεταφερθεί η βάση του Ινσιρλίκ στην Κρήτη. Το θέμα χαρακτηρίζεται μεν «πρώιμο» αλλά ήδη συζητείται επισήμως στην Γερουσία των ΗΠΑ.

Σε λίγες μέρες λήγει επίσης η ετήσιας διάρκειας αμυντική συμφωνία Ελλάδος-ΗΠΑ. Η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στο Κοινοβούλιο την πενταετή επέκταση της.

Πέραν αυτών το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγορά πυραύλων spike από το Ισραήλ μαζί με drone και αντί drone καθώς και κατασκευή τεσσάρων φρεγατών και ίσως την ενεργοποίηση της option για την κατασκευή 2 νέων υποβρυχίων 214 από την Γερμανία.

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια