Χρυσοχοΐδης: «Εθνικισμός» και «επικίνδυνο όπλο» τα 12 ναυτικά μίλια (BINTEO)

Χρυσοχοΐδης: «Εθνικισμός» και «επικίνδυνο όπλο» τα 12 ναυτικά μίλια (BINTEO)

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

«Εθνικισμό» και «επικίνδυνο όπλο» χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το ενδεχόμενο αύξησης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 12 ναυτικά μίλια διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει χαρακτηρίσει την επέκταση «αναφαίρετο δικαίωμα» της χώρας.

Σε ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής για τον πτωχευτικό κώδικα ο κ. Χρυσοχοΐδης επέκρινε με δριμύτητα τη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. «Χρησιμοποιείτε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε» είπε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συμπεριέλαβε μάλιστα σε αυτά τα «επικίνδυνα όπλα» τον «εθνικισμό για τα 12 μίλια».

Σημειώνεται ότι η απόλυτη αντίθεση του κ. Χρυσοχοΐδη με την επέκταση των χωρικών υδάτων έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις επίσημες θέσεις του Πρωθυπουργού κυβέρνησης. «Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια» ανέφερε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε στις 15 Οκτωβρίου ότι «η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων έως τα 12 ναυτικά μίλια. Το δικαίωμά της αυτό θα το ασκήσει στο μέλλον, όποτε η ίδια κρίνει σκόπιμο».

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μην μου πεις ότι δεν καταλαβαίνεις νεοέλληνα το σανό που σε ταΐζουν οι πολιτικοί προδότες και τα φερεφωνά τους,το ξεπούλημα της πατρίδας με επικάλυψη μπόλικης (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ). Χρόνια πολλά στην γαλανόλευκη σημαία μας και στην εθνική επέτειο του ΟΧΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή