Οι Τούρκοι ψάχνουν τα «αόρατα» Ελληνικά υποβρύχια-Σήκωσαν CN-235 & S-70 αλλά δεν βρήκαν τίποτα

Οι Τούρκοι ψάχνουν τα «αόρατα» Ελληνικά υποβρύχια-Σήκωσαν CN-235 & S-70 αλλά δεν βρήκαν τίποτα

Σήμερα θα σας ταξιδέψω στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, λίγα μίλια μακριά από το Καστελλόριζο, εκεί όπου οι Τούρκοι προκαλούν με το ερευνητικό τους σκάφος Oruc Reis και τις φρεγάτες τους, ώστε να έχετε μια πραγματική εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή. Δεν πρόλαβαν καλά- καλά να αρχίσουν τις όποιες έρευνες τους και άρχισαν πάλι να ψάχνουν για ελληνικά υποβρύχια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στα περισκόπια των αόρατων υποβρυχίων

Σ΄ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας παρατηρήθηκαν πτήσεις των δικινητήριων τουρκικών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας CN-235 που είναι εξοπλισμένα με σόναρ. Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε και το εξής περίεργο φαινόμενο. Τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τύπου S-70 που βρίσκονται πάνω στις τουρκικές φρεγάτες απονηώνονταν από τις φρεγάτες, έκαναν μερικές βόλτες στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ερευνητικό τουρκικό σκάφος και επέστρεφαν στις φρεγάτες από τις οποίες είχαν απονηωθεί.

Ήταν φανερό πως κάτι έψαχναν και ήταν επίσης φανερό πως δεν είχαν εντοπίσει τίποτα. Τα ελληνικά υποβρύχια είναι αόρατα και συνήθως τα περισκόπιά τους παρακολουθούν, χωρίς να εντοπίζονται, τα πάντα.

Το ιπτάμενο «μάτι» τη Αεροπορίας

Αντιθέτως το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και η Πολεμική Αεροπορία που έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας παρακολουθούν όλες τις τουρκικές κινήσεις είτε αυτές είναι στην επιφάνεια της θαλάσσης, είτε κάτω από τη θάλασσα, είτε στον αέρα.

Σας πληροφορώ ότι ένα ιπτάμενο ραντάρ (EMB-145H AEW&C) που διαχειρίζεται η 380 Μοίρα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου) βρίσκεται σε ασφαλές μέρος και σκανάρει όλες τις κινήσεις επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ τα υποβρύχια κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους στα 20 μέτρα κάτω από τη θάλασσα.

Αλλά η Αθήνα στέλνει στην Άγκυρα και διάφορα μηνύματα, όπως μηνύματα επιχειρησιακής ετοιμότητας με αεροναυτική άσκηση που θα διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου νότια της Κρήτης.

Πηγή: Βηματοδότης

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια