Ιωάννης Μάζης: Εάν οι πολιτικοί μας δεν σοβαρευτούν πάμε ολοταχώς σε πόλεμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννης Μάζης: Εάν οι πολιτικοί μας δεν σοβαρευτούν πάμε ολοταχώς σε πόλεμο (ΒΙΝΤΕΟ)

O γνωστός καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης, σε συνέντευξή του στο κυπριακό «Σίγμα», κατέστησε σαφές ότι ο Ελληνισμός είναι ένας σε Ελλάδα και Κύπρο και ότι η Ελλάς, ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο, έχει νομικές υποχρεώσεις απέναντί της, πέρα των ηθικών και εθνικών.

«Αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιεί η Τουρκία και αυτή την ιδιότητα (της εγγυήτριας δύναμης) για να αισχρουργεί επί του σώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας ασυστόλως, ανεμποδιάστως και ανερυθριάστως».

Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να κάνουν σαφές σε όλους τους εταίρους ότι η Τουρκία έκανε ένα ελιγμό με το «Ορούτς Ρέις» για να γλιτώσει τις κυρώσεις και αμέσως μετά επανήλθε.

Ο καθηγητής Μάζης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μιας δαμοκλείου σπάθης κυρώσεων πάνω από την Τουρκία και άσκησε ισχυρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, που αρκέστηκε στις υποσχέσεις της Άνγκελα Μέρκελ και δεν υπέγραψε το αμυντικό σύμφωνο αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής με τη Γαλλία.

«Αυτά τα πράγματα είναι λάθη εξωτερικής πολιτικής, τα οποία δεν ξέρω που βασίζονται και που έλκουν την καταγωγήν, αλλά σημασία έχει ότι είναι λάθη», τόνισε ο κ. Μάζης.

Ο Ιωάννης Μάζης προειδοποίησε ότι εάν οι εκπρόσωποι του ελληνισμού δεν σοβαρευτούν, πάμε ολοταχώς σε πόλεμο.

Δείτε το βίντεο:ΠΗΓΗ: tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

 1. Ακόμη δεν βγήκαν τα γνωστά ραγιαδιχανουμάκια να τον κατηγορήσουν για "πλασιέ" και άλλες ηλιθιότητες κατευθυνόμενοι από τα γνωστά αχρηστερά κέντρα;
  Κε καθηγητά δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτήν την χώρα. Πόσο πιο αναλυτικά να τα κάνεις ακόμη; Πάντως δεν είσαι μόνος σου, όσοι αξιωματικοί με πατριωτικό φρόνημα, σε γνωρίσαμε στις διαλέξεις σου και στα μαθήματα σου που μας έκανες, σε νιώθουμε και σε εκτιμούμε αφάνταστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευτυχώς που εφυγα μετα απο 35 χρόνια στο στρατεύμα στην αλλοδαπή με μηδενική προοπτική επιστροφής εμού και των παιδιών μας και εδώ ερχόμαστε μόνο για μπάνια.Καλά ξεμπερδέματα Συνελληνες με τους στόκους και έχετε τη συμπαθειά μας και την ηθική υποστηριξή μας εστω και απο κατι χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτό το "Συνελληνες" τι τόθελες? μη μας λυπάσαι, δεν σου δίνουμε το δικαίωμα αυτό εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ

   Διαγραφή
 3. Όλοι μιλάνε κι όλοι έχουν δίκιο, λέγοντας πάνω κάτω τα ίδια πράγματα,με τη διαφορά ότι η χώρα μας συνεχίζει το γρήγορο βουλιαγμα δίχως πάτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χθες ανακοινώθηκε ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας. Ευτυχώς δεν είναι ο Μάζης. Για να πνίξει τον πόνο του τα χώνει στους πολιτικούς. Ο Τσίπρας ψαρεύει από μαρίδα μέχρι μπαρμπούνια και καμιά φορά πιάνει καλοταισμένες τσιπούρες ιχθυοτροφείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ψιτ ρε'συ παιδί, πιάσε μια μαριδοσαλατα με ολίγη τζατζίκι και γρήγορα. Βάλε και δύο-τρια μπαρμπούνια να ψήνονται στη σχάρα για μετά, άιντε κουνήσου, τζάμπα σε πληρώνει το αφεντικό σου;

   Διαγραφή
 5. Έκτακτη είδηση. Ο Μάζης αναλαμβάνει υφυπουργός γεωπολιτικής. Υποσχέθηκε ότι θα λύσει όλα τα εκκρεμή θέματα. Την Δευτέρα η ακρόαση στην επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή