Παναγιωτόπουλος: Δεν επιτρέπεται η παράλληλη απασχόληση στελεχών ΕΔ στην αγροτική παραγωγή (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Παναγιωτόπουλος: Δεν επιτρέπεται η παράλληλη απασχόληση στελεχών ΕΔ στην αγροτική παραγωγή (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος και με θέμα «Ανάγκη διευκρινήσεων σχετικά με τη δυνατότητα για παράλληλη απασχόληση στελεχών του Στρατού στην αγροτική παραγωγή» σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 63 παρ.3 του ΝΔ 1400/1973 «Περί Καταστάσεων των Αξιωματικών των ΕΔ» (Α΄114) (ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, απαγορεύεται στους εν ενεργεία αξιωματικούς η επ’αμοιβή άσκηση ιδιωτικού έργου ή εργασίας, ή άσκηση παντός βιοποριστικού επαγγέλματος. Ειδικές εξαιρέσεις εισάγονται μόνο για το Υγειονομικό και το Μουσικό Σώμα, υπό προϋποθέσεις, καθώς και τους εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικούς των ΕΔ που διδάσκουν σε δημόσιες ή ιδιωτικές σχολές ή εκπαιδευτικά εν γένει ιδρύματα, κατόπιν σχετικής άδειας.

Η ως άνω πρόβλεψη τόσο ως προς τον κανόνα (απαγόρευση της άσκησης παράλληλης επαγγελματικής δραστηριότητας), όσο και ως προς τις αναγνωριζόμενες εξαιρέσεις, αποτυπώνονται και στις διατάξεις των κατά κλάδους των ΕΔ κανονισμών πειθαρχίας, οι οποίες αφορούν τόσο στους Αξιωματικούς όσο και στους Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικούς.

Από τα παραπάνω, προκύπτει αδήριτα, ότι δεν είναι νομικώς επιτρεπτή η παράλληλη απασχόληση στελεχών των ΕΔ στην αγροτική παραγωγή, ούτε η πώληση (χονδρική και λιανική) αγροτικών προϊόντων.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Δηλαδή ρε κηραλιφόπουλε, για τα αυτονόητα και επειδή κάποιος "μπαγλαμάς" που νόμιζε ότι βρήκε τρόπο να την πέφτει και να πληρώνεται σε βάζει και ρωτάς σαχλαμάρες, εσύ θέλεις και απάντηση; Τι διαβάζουμε ρε παιδιά; Θέλεις να την δεις γεωργός, άντε άδειασε μας την γωνία για να προσληφθούν νέοι άνθρωποι με αγάπη για την πατρίδα και τις ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο υπουργός δεν ξέρει τι λέει. Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, μπορεί να ασκεί αγροτική δραστηριότητα και υπάγεται στους αγρότες ειδικού καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου μπορούμε να επικοινωνήσω μαζί σου για λεπτομέρειες?

      Διαγραφή
    2. Ο υπουργός είναι σαφέστατος αναφέρεται στην αμοιβή απασχόληση. Στην ιδιωτική του αγροτική περιουσία μπορεί να καλλιεργεί να παράγει και να καταναλώνει ο ίδιος δεν μπορεί όμως να τα διαθέσει προς πώληση.

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή, κάποιος που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν έχει δικαίωμα να καλλιεργεί αγρόκτημα με ελιές ,που κληρονόμησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή τα 2 στρεμματακια που μου άφησε ο παππούς μου να τα αφήσω να ξεραθουν

    Δεν είμαστε επαγγελματίες αγρότες
    Καλιεργουγουμε λίγα πράγματα που μας άφησαν κληρονομιά

    Ντροπή του υπουργού

    ΑπάντησηΔιαγραφή