Επεισόδιο μεταξύ Ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας: Ψάχνονται για «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι (BINTEO)

Επεισόδιο μεταξύ Ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας: Ψάχνονται για «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι (BINTEO)


Βασίλης Σκουλαράκος

Νέα άνανδρη κίνηση του τουρκικού Στόλου νοτίως του Καστελλόριζου – Ψύχραιμη αντίδραση από τον κυβερνήτη του ελληνικού πολεμικού πλοίου

Σε μια ακόμα προκλητική, παράνομη και επικίνδυνη ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο προχώρησε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν μπορούν να… χωνέψουν το πλήγμα που υπέστη η φρεγάτα KEMAL REIS από την ελληνική φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ - που κυριολεκτικά έβαλε την πλώρη και την άγκυρά της στα «πλευρά» της τουρκικής ναυαρχίδας - και επιδίδονται πλέον σε άνανδρες κινήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Σαρικά στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα το κρίσιμο 48ωρο όπου σημειώθηκε το περιστατικό με την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Χάλκη, αλλά και η «κόλαση» αερομαχιών κατά την επιστροφή των ελληνικών F-16 από την Κύπρο, ελληνική φρεγάτα που έπλεε νοτίως του Καστελλόριζου, κοντά στον τουρκικό στολίσκο που «περιφρουρεί» το ερευνητικό Oruc Reis παρενοχλήθηκε ηλεκτρονικά από τουρκική φρεγάτα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Τούρκοι στοχοποίησαν και εγκλώβισαν την ελληνική φρεγάτα στα ραντάρ των όπλων τους, διαμηνύοντας επί της ουσίας ότι «σας έχουμε στο στόχαστρο και είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε».

Ο Έλληνας κυβερνήτης και το πλήρωμα αντέδρασαν ψύχραιμα και δεν «τσίμπησαν» στην τουρκική πρόκληση, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Οι Τούρκοι είχαν προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση και στην Λιβύη, παρενοχλώντας ηλεκτρονικά γαλλική φρεγάτα και βάζοντάς την στο... στόχαστρο. Η συγκεκριμένη ενέργεια μάλιστα είχε προκαλέσει την οργή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Γαλλίας, που τις επόμενες ημέρες έστειλε στην Μεσόγειο φρεγάτες και το θηριώδες αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ, το οποίο υπενθυμίζουμε πως τις επόμενες ημέρες καταφθάνει στην ανατολική Μεσόγειο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν στο Newsbomb.gr πως οι Τούρκοι ενδεχομένως και να επιδιώκουν την εκδίκηση και επισημαίνουν πως ο φόβος προβοκάτσιας είναι πάντα ορατός.

Άλλωστε, από τον Μάρτιο μέχρι τώρα το καθεστώς Ερντογάν μετρά μόνο ήττες επί του πεδίου, σε στεριά, αέρα και θάλασσα, ενώ η διαρροή της διαταγής του Τούρκου προέδρου για βύθιση ελληνικού πολεμικού πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού αεροσκάφους, επιβεβαιώνει την ανησυχία του ελληνικού «Πενταγώνου» για προβοκατόρικες ενέργειες της Τουρκίας με στόχο να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια