Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για τα αεροσκάφη που βρίσκονται «παρκαρισμένα» στην ΕΑΒ για συντήρηση

Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για τα αεροσκάφη που βρίσκονται «παρκαρισμένα» στην ΕΑΒ για συντήρηση


Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Ολόκληρη σμηναρχία αεροσκαφών παρκαρισμένη εδώ και πολύ καιρό για συντήρηση στα υπόστεγα στην ΕΑΒ», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η επισκευή και συντήρηση των ιπτάμενων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) που είναι σταθμευμένα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ ΑΕ αποτελεί ήδη μείζονα προτεραιότητα για την ΠΑ, καθώς συνδέεται άμεσα με την επιχειρησιακή ικανότητά της. Στο πλαίσιο αυτό, με μέριμνα του ΥΠΕΘΑ και της ΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα συσκέψεων με τη Διοίκηση της ΕΑΒ ΑΕ, με στόχο την ανάληψη ενεργειών γα την υποβοήθηση της εταιρείας στο έργο της και έχουν καλυφθεί πλήρως, από την ΠΑ, οι ανάλογες οικονομικές υποχρεώσεις για την εκτέλεση των αντίστοιχων εργασιών εργοστασιακής συντήρησης.

Η ΠΑ έχει προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια από πλευράς της για να συνδράμει στο έργο της ΕΑΒ ΑΕ, ώστε να επισπευστεί η απόδοση των συγκεκριμένων ιπταμένων μέσων. Εντούτοις, λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας, δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε άμεση, περαιτέρω παρέμβαση μας στη λειτουργία της.

Πάντως, πεποίθηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ είναι ότι, η ΕΑΒ ΑΕ ως στοιχείο της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και της εθνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εποπτεύεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και η ΠΑ αποτελεί τον αντισυμβαλλόμενο που αξιώνει την εξυπηρέτησή του.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια