Επισπεύδεται η καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους-Πιθανή η καταβολή τους μέσα στον Σεπτέμβριο

Επισπεύδεται η καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους-Πιθανή η καταβολή τους μέσα στον Σεπτέμβριο


Πιθανή η καταβολή των αναδρομικών μέσα στον Σεπτέμβριο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Στην προσπάθεια ανάσχεσης των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης που συνεχίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προχωρά σε μέτρα που έχουν σχεδιαστεί από τον Ιούλιο

Την ταχύτερη δυνατή καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα επιδιώξει το οικονομικό επιτελείο, που πραγματοποίησε χθες σύσκεψη προκειμένου να ετοιμάσει το φθινοπωρινό πακέτο μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Ενίσχυση προς την πραγματική οικονομία θεωρείται και η έναρξη της καταβολής των αναδρομικών ύψους 1,4 δισ. ευρώ από συντάξεις σε 900 χιλιάδες δικαιούχους του ιδιωτικού και περίπου 500.000 του δημοσίου τομέα (+απόστρατοι). Στην κατεύθυνση αυτή καταβάλλεται προσπάθεια οι εκταμιεύσεις να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινή τακτική συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, αφού θα πρέπει να προηγηθεί μια κοινή υπουργική απόφαση που θα ορίζει τους όρους και τις διαδικασίες καταβολής των ποσών στους συνταξιούχους.

Το σκεπτικό του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα είναι ότι το 1,4 δισ. ευρώ των αναδρομικών θα είναι πιο απαραίτητο στις αρχές του φθινοπώρου, προκειμένου να ενισχύσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που θα έχουν πληγεί από το δύσκολο καλοκαίρι, παρά αργότερα. Έτσι, ο στόχος είναι να εκταμιευθεί το ποσό –που θα δοθεί εφάπαξ στους συνταξιούχους– Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και αναμένεται να πάει στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr - dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ..ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειπαμε. ΕΚΛΟΓΕΣ ερχονται μεχρι τελη Οκτωβριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όσων η ψήφος αλλάξει χρώμα από τα αναδρομικά... ζήτω που καήκαμε. Μακάρι όμως να γίνουν για να στείλουμε κάποια μηνύματα σε πρόσωπα και κόμματα που απλώς σουλατσάρουν ως γλάστρες εσωτερικού χώρου. Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί χρονική παρηγοριά ελπίδας.

      Διαγραφή
  3. 11μηνο.Ισως;; δοθούν σ ενδιάμεση ημερομηνία, τον μήνα........(έτσι δόθηκαν προηγούμενα αναδρομικά σ εμβόλιμη ημερομηνία τον ΔΕΚ/2018).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για πείτε μου λίγο εσείς που ασχολεισται ρε παιδιά, σε τι ποσά περίπου παιζουμαι????? Πόσα μπορεί να είναι τα λιγότερα που μπορεί να πάρει κάποιος???? Τώρα που βγάλαμε έξω και τα δώρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μην γελάσεις καθόλου: https://www.staratalogia.gr/2020/08/1-11-excel-2.html

      Διαγραφή
  6. Επειδή δεν μπορώ να το δω, μπορείς να μου πεις πάνω κάτω????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχομε τα ενημ σύνταξης 6/2015 και 5/2016 και βλέπουμε εάν τα ποσά μειωσεων 1) Ν. 4093 /2012, 2) Ν. 4051/2012 και ποσό κράτηση 3) ΕΑΣ(λογικά θα περιληφθεί στην αναμενόμενη απόφαση του Ελ.Συνεδρίου) και αν είναι ιδια έχομε 2 επιλογές υπολογισμού. Γράφουμε τα παραπάνω 3 ποσά στο EXCEL 2 που έχει αναρτηθεί στα σταράτα λόγια νέο και έχομε εύκολα έτοιμο το πληρωτεο αναδρομικών 11μηνου ή προσθέτουμε τα παραπάνω 3 ποσά μετά Χ 11 μήνες - 6% - 20%= πληρωτεο 11μηνου. Εάν τώρα τα παραπάνω 3 ποσά δεν είναι ίδια τότε πρέπει να γίνουν οι υπολογισμοί ανά μήνα κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή