Καστελόριζο: Η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τους στρατιώτες στο νησί

Καστελόριζο: Η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τους στρατιώτες στο νησί


Νέα ηχηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα

Την ώρα που η Άγκυρα ψάχνει συνεχώς τρόπους να δυναμιτίσει το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου έδωσαν την αφορμή για νέα επίθεση και απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Στις φωτογραφίες φαίνονται οι Έλληνες στρατιώτες να αποβιβάζονται από πλοίο της γραμμής στο Καστελόριζο και η Τουρκία βρήκε αφορμή να κατηγορήσει την Ελλάδα πως παραβιάζει τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947 σχετικά με το Καστελόριζο.

Ωστόσο, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας διευκρινίζει πως πρόκειται απλώς για εναλλαγή της φρουράς που πηγαίνει από τη Ρόδο στο Καστελόριζο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σίγουρα δεν αποτελεί αιφνιδιαστική κίνηση. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει (κατά το παρελθόν) πως ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα για τα επεκτατικά της σχέδια.


Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Ομάρ Τσελίκ

Παίρνοντας αφορμή από τις φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, Ομέρ Τσελίκ, με ανάρτησή του στο Twitter συνεχίζει τις προκλήσεις, δηλώνοντας πως η στρατιωτικοποίηση του Καστελόριζου είναι «πράξη πειρατείας» και πως είναι «ηλιθιότητα να τείνεις τα όπλα προς τις ακτές της Τουρκίας».


ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΡΕ ΚΩΛΟΜΕΧΜΕΤΖΙΚ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ; ;; ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ.😡

    ΑπάντησηΔιαγραφή