Οργιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τους Έλληνες Εθνοφύλακες στο Καστελόριζο (ΦΩΤΟ)

Οργιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τους Έλληνες Εθνοφύλακες στο Καστελόριζο (ΦΩΤΟ)


Περίεργο δημοσίευμα του CNBC, δίνει πάτημα στις κραυγές των Τούρκων, ότι τάχα εμείς καταπατάμε την συνθήκη της Λωζάννης και των Παρισίων.

«Απόβαση στο Καστελόριζο»: Κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος στα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ από Έλληνες στρατιώτες οι οποίοι αποβιβάζονται στο ακριτικό νησί με το πλοίο της… γραμμής και πλήρη εξοπλισμό.

Φυσικά πρόκειται για άνδρες της Εθνοφυλακής οι οποίοι δικαίως βρίσκονται εκεί. Να σημειωθεί ότι η δύναμη Εθνοφυλακής στο Καστελόριζο ανήκει στην 95η Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής με έδρα την Ρόδο.

Το αμερικανικό CNBC σε άρθρο του με τίτλο: «Η ΕΕ ετοιμάζεται για κυρώσεις στην Τουρκία για την διαφωνία με την Ελλάδα στο θέμα των ερευνών για φ.σ.», παραθέτει φωτογραφία από την άφιξη στο μικρό νησί, όπως λέει «Ελλήνων στρατιωτών στο πιο απόμακρο νοτιοανατολικό σημείο της Ελλάδας που απέχει 2 χλμ. από τις τουρκικές ακτές.»


Το ρεπορτάζ ανακυκλώνουν και τουρκικά ΜΜΕ λέγοντας πως με την παρουσία στο Καστελόριζο Στρατού η Ελλάδα παραβαίνει την συνθήκη για την αποστρατικοποίηση των νήσων της Δωδεκανήσου, βάσει της Συνθήκης των Παρισίων του 1947, συνθήκη όμως την οποία δεν έχει υπογράψει η Τουρκία καθώς δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος!


ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια