Δράση – Αντίδραση – Αντι-αντίδραση (Action – Reaction – Counter-action)

Δράση – Αντίδραση – Αντι-αντίδραση (Action – Reaction – Counter-action)


Του Ιωάννη Α. Κολομβάκη, Ταξίαρχου ε.α., Μηχ/κου δικτύων – MSc

Όταν η Τουρκία παράταξε τον πολεμικό της στόλο, δεν πίστευε πως η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα διακατεχόταν από φοβικό σύνδρομο ή/και ραγιαδισμό, ώστε να υποκύψει στις όποιες παράλογες Τουρκικές απαιτήσεις. Η μεγαλομανία και υπεροψία του Προέδρου της Τουρκίας, την οποία εμφύσησε και στον Υπουργό Άμυνας και άλλα μέλη της Κυβέρνησης του, δεν τους άφησε να μελετήσουν ορθολογιστικά, τα δεδομένα χώρου – χρόνου - συνθηκών...

Διαβάστε την συνέχεια:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Ο πολυγραφότατος κύριος Ιωάννης Κολομβάκης, αρκετά τώρα χρόνια, δικαίως θα μπορουσε να συμπεριληφθεί, στους κορυφαίους αναλυτές εθνικών θεμάτων και πιό συγκεκριμένα, θεμάτων που αφορούν εξ'ολοκλήρου την Εθνική μας Άμυνα. Όπως και στις μέχρι σήμερα πολιτικοστρατιωτικές του αναλύσεις, ομοίως και στο παρόν πνευματικό του πόνημα, διακρίνεται από την ορθή και απλή κρίση, την ευθεία προσέγγιση και τη σε βαθος λεπτομερή ανάλυση όλων των επιδρόντων παραμέτρων. Χωρίς αμφιβολία, στη γραφίδα του συναντώνται η γνώση, η πείρα, γιατί όχι κι'ένας αγνός πατριωτισμός, στοιχεία που οδηγούν στη πολυπόθητη απ'όλους εμάς, Αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ τον παραπάνω ανώνυμο σχολιαστή για τα καλά του λόγια. Η προσέγγισή μου σε κάθε θέμα μέχρι σήμερα, προσπαθούσε να είναι ολόπλευρη κι αντικειμενική, ώστε να δώσει μια συνολική, σφαιρική άποψη για το θέμα, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξει ευαίσθητες πλευρές που δεν ήταν συνολικά αντιληπτές, χωρίς υπεκφυγές, μισόλογα ή/και παραλείψεις!! Τέλος δε να ενημερώσει και να προβληματίσει με ήπιο αλλά επιθετικό τρόπο για τα διαλαμβανόμενα του θέματος, χωρίς εξάρσεις, υπονοούμενα

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννη, ωραίο το άρθρο σου για την αντι-αντίδραση και υπό το πρίσμα των δικών σου γνώσεων και στοιχείων αποκτά διαφορετική αξία.. Θέλω να σου εκφράσω μια ανησυχία μου. Ο Ερντογάν δεν θα διστάσει να βυθίσει ο ίδιος κάποιο συνοδευτικό πλοίο (το πιο παλαιό ίσως) ή να πράξει και κάτι άλλο, για να βρεθεί πρώτος στην θέση του «αμυνομένου» και «αδικημένου» ώστε να καταλάβει ως αντίποινα αυτού, αιφνιδιαστικά το σύμπλεγμα Καστελλορίζου και όχι μόνο. Στη συνέχεια ανεξαρτήτως συνθηκών και υποχωρήσεων θα κρατήσει με νύχια και δόντια το Καστελλόριζο γιατί αυτό του δίνει το δικαίωμα να δημιουργήσει την δική του θαλάσσια περιοχή στην Μεσόγειο (βλέπε Κύπρος). Τραβηγμένη άποψη αλλά η παγκόσμιος πολεμική ιστορία έχει παρόμοια παραδείγματα και τακτικές. Εξ΄άλλου στον πόλεμο όλα επιτρέπονται. Είμαι σίγουρος ότι είναι και δική σου σκέψη και σίγουρα της Ιεραρχίας των ΕΔ. Απλώς το αναφέρω και με την επιπλέον ανησυχία μου ότι ο Ερντογάν προετοιμάζει τον λαό του για τις μεγάλες επιτυχίες ενώ εμείς δεν προετοιμαζόμαστε για τις μεγάλες θυσίες (αχρείαστες αλλά αναγκαίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ τον παραπάνω ανώνυμο σχολιαστή για τα καλά του λόγια. Η προσέγγισή μου σε κάθε θέμα μέχρι σήμερα, προσπαθούσε να είναι ολόπλευρη κι αντικειμενική, ώστε να δώσει μια συνολική, σφαιρική άποψη για το θέμα, αλλά ταυτόχρονα να αναδείξει ευαίσθητες πλευρές που δεν ήταν συνολικά αντιληπτές, χωρίς υπεκφυγές, μισόλογα ή/και παραλείψεις!! Τέλος δε να ενημερώσει και να προβληματίσει με ήπιο αλλά επιθετικό τρόπο για τα διαλαμβανόμενα του θέματος, χωρίς εξάρσεις, υπονοούμενα και πολιτικές - πολιτικάντικες "σπόντες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή