Τι ζήτησε το ΥΠΕΘΑ από Υπ. Εργασίας για Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό-Μάχιμη 5ετια-Εξαγορά 3ετίας Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Τι ζήτησε το ΥΠΕΘΑ από Υπ. Εργασίας για Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό-Μάχιμη 5ετια-Εξαγορά 3ετίας Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Η ΠΟΕΣ δημοσιοποίησε έγγραφο του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ προς το Υπουργείο Εργασίας με θέμα «Συντάξεις Προσωπικού [(Απόψεις και Προτάσεις του ΥΠΕΘΑ Αναφορικά με Ζητήματα που Άπτονται της Ασφαλιστικής- Συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας που Διέπει το Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ))]»

Συγκεκριμένα:

1. Σας γνωρίζουμε, σε απάντηση τις (ιε) σχετικής επιστολής σας και στο πλαίσιο της καταρχήν χαρτογράφησης των ζητημάτων που άπτονται του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού δικαίου που διέπει το προσωπικό των Ένοπλων Δυνάμεων (ΕΔ), ότι οι απόψεις –προτάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α) επί των τεθέντων θεματικών ενοτήτων είναι οι κάτωθι:

α. Πενταετία μάχιμη-εκστρατείας- παραμεθορίου.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

(α) Ο χρόνος υπηρεσίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε Μονάδες και Υπηρεσίες της παρ. 5 του άρθρου 40 του ΠΔ 169/2007, λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο ή τριπλάσιο ως προς την σύνταξη. Ο υπόψη χρόνος αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τα πέντε (5) έτη, δεν πρέπει να συμπίπτει με άλλο αναγνωριζόμενο χρόνο π.χ πτωτικά εξάμηνα και δεν δύναται να υπολογιστεί στο διπλάσιο εφόσον η έξοδος από την Υπηρεσία γίνεται με αίτηση του στελέχους πριν την συμπλήρωση 25ετούς πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας. Επομένως, δικαιούχοι είναι όλα τα στελέχη των ΕΔ που έχουν υπηρετήσει στις προαναφερθείσες Μονάδες και Υπηρεσίες εφόσον αποστρατεύονται μετά την συμπλήρωση 25ετους συντάξιμης υπηρεσίας...

Διαβάστε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ο Άννας έστειλε άλλη μια επιστολή στον Καϊάφα. Ο Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του με αντισηπτικό, φορώντας μάσκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή