Άνιση μεταχείριση για τις θέσεις εξωτερικού του Στρατού Ξηράς-Τι συμβαίνει

Άνιση μεταχείριση για τις θέσεις εξωτερικού του Στρατού Ξηράς-Τι συμβαίνει


Αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω email:

Καλησπέρα, σε σημερινό σας άρθρο αναφερθήκατε στις προαγωγές στελεχών του Στρατού Ξηράς (ΕΔΥΕΘΑ 110) από το βαθμό του Ανθστή (ΕΜΘ) σε αυτόν του Ανθλγού (ΕΜΘ).

Μετα λύπης μου διαπίστωσα ότι ένα στέλεχος προάγεται στο βαθμό του Ανθλγού ένω την ίδια στιγμή έχει επιλεγεί για θέση εξωτερικού διάρκειας 3ων ετών. Στην προκήρυξη  της θέσεως εξωτερικού που έλαβε μέρος το στέλεχος αυτό, το ΦΕΒ 2020,ήταν προαπαιτούμενο το στέλεχος που υποβάλει την αναφορά του να μή βρίσκεται σε έτος που κρίνεται για Ανθλγος, ενώ τώρα αποδεικνύεται ότι όχι μόνο ήταν σε έτος που είχε κριθεί αλλά επιπλέον είναι ήδη Ανθλγος.

Μία αδικία που δυστυχώς πάλι θα κουκουλώσουν αυτοί που ευθύνονται.

Περιμένουμε να προβάλλεται το θέμα το οποίο προσβάλει μεγάλη μερίδα στελεχών που άδικα απορρίφθηκαν από την εν λόγο επιλογή με το αιτιολογικό ότι βρίσκονταν σε έτος προαγωγής.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Η μεγάλη παθογένεια του αναξιοκρατικού συστήματος επιλογής για τις θέσεις εξωτερικού εδώ και πολλά χρόνια, παρά τη σύσταση -υποτίθεται αδιάβλητου- μοριοδοτικού συστήματος, καθιστά ως μονόδρομο και κοινό μυστικό για τα στελέχη να καταφεύγουν σε "μέσα" (πολιτικά, στρατιωτικά ή ακόμη και εκκλησιαστικά) για να επιλεχθούν σε μια από τις πολυπόθητες θέσεις. Αυτή η λυπηρή κατάσταση βέβαια κάθε άλλο παρά προβάλλει τη χώρα μας στο εξωτερικό, εφόσον δεν στέλνονται εκεί οι καλύτεροι, αλλά οι -σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκείς- έχοντες το κατάλληλο μέσον. Αμέτρητες οι περιπτώσεις αναξιοκτατικών επιλογών, αφού αυτές δυστυχώς αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις πάθει ελαφρύ εγκεφαλικό και δεν το έχεις καταλάβει ακόμη. Τώρα που άνοιξε και το ΝΙΜΤΣ, να πας να το κοιτάξεις γρήγορα γιατί στην επόμενη φορά θα χαιρετάς και τα αγάλματα στον κήπο του από κάτω.

      Διαγραφή
  2. Βαριά η επιχειρηματολογία σου ανώνυμε 29 Ιουλίου 9:53! Τόσο βαριά που δεν ξέρω πως να την αντικρούσω...
    Εσύ υποθέτω υπηρετείς σε άλλες ΕΔ και με αξιοκραστικό σύστημα μεταθέσεων εξωτερικού έχεις βγεί 2-3 φορές στο εξωτερικό με μετάθεση... Άλλα μέτρα, άλλα σταθμά για πάρτη σου... Μόνο ψάξου λίγο, γιατί υπάρχει κι άλλος κόσμος εκτός από 'σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή