Απειλές από Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Αν. Μεσόγειο

Απειλές από Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην Αν. Μεσόγειο


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών και των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος.

«H Τουρκία δεν θα επιτρέψει ενέργειες που θα μπορούσαν να διακινδυνέψουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Κύπρο», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συγκάλεσε ο Τούρκος πρόεδρος, με κύρια θέματα τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας και τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας «τόσο στο εσωτερικό (σ.σ. της Τουρκίας) όσο και στο εξωτερικό», ιδίως στη βόρεια Συρία και στο Ιράκ, καθώς και οι ειρηνευτικές προσπάθειες στην Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η «ξεκάθαρη αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντά μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

Για το ζήτημα της Λιβύης η ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του λαού της Λιβύης ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία.

Μέσω της ανακοίνωσης η Άγκυρα καλεί επίσης την Αρμενία να τερματίσει την επιθετικότητα της στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν τα οποία όπως υποστηρίζει κατέχει.


ΠΗΓΗ: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια