ΠΟΕΣ για Μισθολόγιο ΕΜΘ: Μην δίνετε τα χρήματά σας άσκοπα-Έγγραφο για ένταξη στην Β' Κατηγορία

ΠΟΕΣ για Μισθολόγιο ΕΜΘ: Μην δίνετε τα χρήματά σας άσκοπα-Έγγραφο για ένταξη στην Β' Κατηγορία


Η ΠΟΕΣ δημοσιεύει έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΕΘΑ με το οποίο επίκειται επαναπροώθηση σχεδίου τροπολογίας, προκειμένου οι προαχθέντες ΕΜΘ, βάσει του ν.4609/2019, ενταχθουν στην Β' Κατηγορία του άρθρου 124 του νόμου 4472/2017, από την ημεροχρονολογία προαγωγής τους στο βαθμό του ανθλγού.

Επίσης, το υπόψη έγγραφο, αναφέρει ότι για λόγους ασφάλειας δικαίου εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του σχεδίου τροπολογίας και οι Εθελοντές και εθελόντριες των ν.δ 445/1974 και 705/1977, καθώς και οι προερχόμενοι από Ανθυπασπιστές που μετατάσσονται στο Σώμα των μόνιμων υπξκών κατ' εφαρμογή του όρθρου 9 παρ. 2 του ν. 3883/2010.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:


Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

Υπηρεσιακό έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΕΘΑ δικαιώνει αυτό που από αρχές Ιουνίου 2020 διακήρυττε η Ομοσπονδία μας (δείτε εδώ) σχετικά με το μισθολόγιο των συναδέλφων μας ΕΜΘ που προήχθησαν προσφάτως στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Όπως και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, η Ομοσπονδία μας τόνισε προς όλες τις κατευθύνσεις και με έντονη φωνή ότι το θέμα με την αναπροσαρμογή του μισθολογίου για τον νέο βαθμό των ΕΜΘ δεν είναι νομικό, άρα δεν χρήζει δικαστικής βοήθειας και παρέμβασης, αλλά βούλησης και χρόνου υλοποίησης, αφού δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και προς τούτο ζητούσε από όλες και όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα χρήματά τους και που δίδονται αυτά, μακρυά από κινήσεις που ίσως δημιουργήσουν τετελεσμένα που δύσκολα αντιστρέφονται.

Η Ομοσπονδία μας σε συνέχεια της επιτυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.), κατά τη διάρκεια της οποίας, ήδη από τη 15η Νοεμβρίου 2019, ανακοινώθηκε και από συναδέλφους που με πάθος, μεράκι και χρόνο από την προσωπική τους ζωή, προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή όλων μας, η πρόθεση των ΥΠΕΘΑ και ΥΠΟΙΚ να διευθετήσουν την ανοικτή μισθολογική εκκρεμότητα που δημιούργησε η προαγωγή των συναδέλφων μας ΕΜΘ και να φέρει σύντομα νομοθετική διάταξη θεραπείας.

Όλοι μαζί, με ενότητα και ομοψυχία, συνεργασία και αλληλεγγύη, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Η συνεχής μονόπλευρη επίθεση το μόνο που καταφέρνει είναι να κουράζει τον/την συνάδελφο που περιμένει αγώνες και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του και των συμφερόντων του.

Η Ομοσπονδία μας πλάι πλάι με άλλες ενώσεις και φωνές θα παρακολουθούν την εξέλιξη και θα σας ενημερώσουν σχετικά. Τίποτα ακόμη δεν τελείωσε.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Επιασε η καψα την ΠΟΕΣ για το μισθολογιο των ΕΜΘ!!!Να θυμισω οτι το παρον μισθολογιο των ΕΜΘ με αυτον το ναπαραδεκτο τροπο ηταν προιον της αγαστης συνεργασιας Τσουκαρακη και Καμμενου!!!Προταση της ΠΟΕΣ ηταν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στην ΠΟΕΣ... Την "άδειασε" την ΠΟΜΕΝΣ... Το φυσάν και δεν κρυώνει... Θέλουν να βάλουν τον κόσμο να ξοδευτεί... Έλεος... Εκεί στην ΠΟΜΕΝΣ φτιάξτε και το site σας. πολύ αργεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή