Υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι; Θα αυξηθεί η θητεία; Τι απάντησε ο Στεφανής (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι; Θα αυξηθεί η θητεία; Τι απάντησε ο Στεφανής (ΒΙΝΤΕΟ)


Υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι; Υπάρχει περίπτωση αύξησης της στρατιωτικής θητείας; Τι απαντά ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και την «εξαιρετική μαχητική ισχύς της Ελλάδας» μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Με αφορμή δε τις εξοργιστικές δηλώσεις της Τουρκίας, μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι, σημείωσε: «Αξιολογούμε τα πάντα από όπου και αν προέρχονται. Το υπουργείο ακούει καθημερινά όλα αυτά που γίνονται και λέγονται». «Κάποιοι λένε ότι το Καστελόριζο δεν είναι Αιγαίο. Εμείς εκεί καθημερινά εξετάζουμε τις δράσεις μας» τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε ότι: «Εξετάζουμε όχι τις προθέσεις της Τουρκίας αλλά τις δυνατότητές της. Σε κάθε δυνατότητα του αντιπάλου έχουμε διάφορες λύσεις και επιλογές και έχουμε εξετάσει και το τρίτο και το τέταρτο βήμα… Η μαχητική ισχύς της Ελλάδας είναι εξαιρετική».

Παράλληλα, ο κ. Στεφανής σημείωσε ότι η πατρίδα μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα. «Το δείξαμε και στον Έβρο και τότε οι Ευρωπαίοι ήρθαν δίπλα μας. Διασφαλίζουμε ότι τα εδαφικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αλώβητα. Ο πολιτικός κόσμος μπορεί να έχει διαφορετικές απόψεις, εμείς όμως κάνουμε τη δουλειά μας». Παράλληλα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε με νόημα: «Έχουμε κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Σε άλλη ερώτηση, για το εάν υπάρχει περίπτωση αύξηση της στρατιωτικής θητείας, απάντησε ότι σύντομα το υπουργείο θα καταθέσει σχετικές προτάσεις. «Η αύξηση της στελέχωσης που προκύπτει από πολλούς παράγοντες. Πρέπει να γίνει μια συνολική αποτύπωση και ύστερα να γίνει αναθεώρηση» κατέληξε.


ΠΗΓΗ: ant1news.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Παλεύει να σωθεί στον ανασχηματισμό, αλλά μάλλον είναι κομμένος. Ακούγεται όνομα βουλευτή ως νέος ΥΦΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ -ΣΤΟΝ Λ.ΕΠΥΕΘΑ,Τ/ΓΕΣ,Τ/ΓΕΕΘΑ,ΑΟΟΑ,ΑΣΔΥΣ,ΣΔΛΠ,ΜΤΣ,ΣΕΘΑ,ΤΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,ΠΟΛ.ΜΟΥΣΕΙΟ,ΛΑΕΔ,ΠΒΚ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΟΠΛΙΤΕΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ-ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΗΓΑΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ….ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΑ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ 'Η ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ.ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΕΠΟΠ-ΕΜΘ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΥΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ήταν να μην βγει στο γυαλί, τώρα όλη μέρα θα κόβει βόλτες στα κανάλια. Όμως παρατηρείστε ότι ΠΟΤΕ δεν συμμετέχει σε συζήτηση με άλλους προσκεκλημένους, διότι θέλει να μονολογεί χωρίς αντίλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυξάνεται η θητεία? Αυτό υπονοεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή