Διαδοχικές και «στοχευμένες» Επισκέψεις του Στρατηγού Κ. Φλώρου με σημασία και πολλά «μηνύματα»

Διαδοχικές και «στοχευμένες» Επισκέψεις του Στρατηγού Κ. Φλώρου με σημασία και πολλά «μηνύματα»


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Το τελευταίο 15νθήμερο ο πολύπειρος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εν ενεργεία καταδρομέας και βατραχάνθρωπος και ο ίδιος, έχει επισκεφθεί ουκ ολίγες μονάδες και σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Με σειρά «στοχευμένων» επισκέψεων, που κάθε μία ξεχωριστά, αλλά και όλες μαζί, εκπέμπουν το δικό τους «μήνυμα» προς «κάθε κατεύθυνση», επιχειρεί ο επικεφαλής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, να δώσει το δικό του «στίγμα» σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η πατρίδα μας και ενόψει μάλιστα ενός θερμού, όπως αναμένεται λόγω της τουρκικής προκλητικότητος, καλοκαιριού.

Επισκέψεις βεβαίως που θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα, αλλά δεν έγιναν δικαιολογημένα, λόγω των μέτρων προστασίας του προσωπικού των ΕΔ για τον κορονοϊό, και γίνονται τώρα, μετά την άρση τους, με ταχύτατους ρυθμούς, και με μία άλλη συγκυρία.

Το τελευταίο 15νθήμερο ο πολύπειρος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εν ενεργεία καταδρομέας και βατραχάνθρωπος και ο ίδιος, έχει επισκεφθεί τις εξής μονάδες και σχηματισμούς των ΕΔ:

Την Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), στον Καρέα Αττικής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Αντιστράτηγο Δεμέστιχα και τους επιτελείς του για την αποστολή της και την τρέχουσα επιχειρησιακή της κατάσταση. Η ΑΣΔΕΝ, ως γνωστόν, είναι υπεύθυνη για την άμυνα του ελληνικού Αρχιπελάγους.

Στο πλαίσιο της ετήσιας τελετής Μνήμης για τους πεσόντες Καταδρομείς, εντός και εκτός Ελλάδος, στο Μνημείο των ΛΟΚ στο Καβούρι, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε επισήμως τη συγκρότηση της διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου, που αποτελεί νεοτερισμό στην επιχειρησιακή λειτουργία των επίλεκτων μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων, καταργώντας ουσιαστικώς ένα επίπεδο διοικήσεως, και παρέχοντας στον επιχειρησιακό τους διοικητή, δηλ. τον εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ, τη δυνατότητα εκπαιδεύσεώς τους και εξοπλισμού τους σε ενιαίο επίπεδο από τον καιρό της ειρήνης.

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής, όπου εδρεύουν το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), του οποίου εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις, και η Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ’ΜΑΚ), αμφότερες επίλεκτες μονάδες Ειδικών Αποστολών που τελούν υπό τις άμεσες διαταγές του και είναι υπεύθυνες για επιχειρήσεις ανακαταλήψεως βραχονησίδων κλπ.

Μετά το πέρας της προηγούμενης επισκέψεως, ο Αρχηγός, μαζί με άλλα στελέχη, μεταξύ των οποίων δύο Υποστρατήγους, πραγματοποίησε θαλάσσιο άλμα στατικού ιμάντος, από ελικόπτερο CH-47SD Chinook, δείχνοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο, ότι στις Ειδικές Δυνάμεις οι πάντες είναι πανέτοιμοι και επιχειρησιακοί, από τον Αρχηγό και τους Στρατηγούς, μέχρι τον «τελευταίο» (αν μπορεί να λεχθεί κάτι τέτοιο καθ’ υπερβολή, γιατί όλοι είναι μοναδικοί και απαραίτητοι) στρατιώτη, στέλεχος και επαγγελματία.

Προχθές, ο Στρατηγός Φλώρος επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, όπου έγινε δεκτός από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη. Εδώ δεν χρειάζονται περισσότερες… «συστάσεις», καθώς οι πάντες, εντός και εκτός Ελλάδος γνωρίζουν (και αναγνωρίζουν) τι ακριβώς εστί Ελληνικός Στόλος με την υπερτρισχιλιετή ένδοξη και συνεχή παρουσία του στις θάλασσες όλου του κόσμου. Πολύ περισσότερο στην εποχή μας, με τον συγκεκριμένο γείτονα και τις πολύ συγκεκριμένες «απειλές» που έχει εκπέμψει όλο το τελευταίο διάστημα.

Συμπερασματικά, όλα τα ανωτέρω, όλες οι προαναφερθείσες «στοχευμένες» επισκέψεις του Στρατηγού Φλώρου, μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν έναν κοινό παρονομαστή:

Πρώτο, να μεταφέρει την ανάγκη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητος προς τους πάντες ενόψει ενός αναμενόμενου «θερμού» (και όχι μόνο λόγω θερμοκρασιών) καλοκαιριού.

Δεύτερο, για να καταδείξει την ανάγκη διατηρήσεως υψηλού ηθικού, υψηλής ετοιμότητος και όχι εφησυχασμού.

Τρίτο, για να καταδειχθεί ότι οι πάντες είναι πολύτιμοι και έχουν μία αποστολή να φέρουν σε πέρας.

Τέταρτο, να δείξουν στους Τούρκους, οι οι ΕΔ πέρασαν αλώβητες την πανδημία του κορονοϊού, είναι πανέτοιμες και είναι «ΕΔΩ», αν ποτέ διανοηθούν να πράξουν το οτιδήποτε σε βάρος της χώρας μας!

Γιατί «οι καιροί ου μενετοί», αλλά και «έχουσι γνώσιν οι φύλακες»!

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια