Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Οι κορυφαίοι των κορυφαίων των ειδικών δυνάμεων

Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Οι κορυφαίοι των κορυφαίων των ειδικών δυνάμεων


του Χρήστου Μαζανίτη - enikos.gr

Χθες, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε στο Καβούρι Βουλιαγμένης Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων, στο Ηρώο των ΛΟΚ. Εκεί, για πρώτη φορά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε στην δημιουργία μιας επίλεκτης ομάδας κρούσης των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα αποτελείται από τους κορυφαίους των κορυφαίων.

«Οι Ειδικές Δυνάμεις ήταν και παραμένουν η ακονισμένη αιχμή του δόρατος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η αφρόκρεμα του Στρατεύματός μας.

Συναισθανόμενος την κρισιμότητα της αποστολής που θα κληθούν να εκπληρώσουν σε ένα σύνθετο και ιδιαίτερα απαιτητικό θέατρο επιχειρήσεων, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, έθεσα ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό τους με γνώμονα την αυτοδυναμία σε μέσα και προσωπικό και την ταχύτητα στη λήψη και την εκτέλεση των αποφάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, εγκρίθηκε ήδη από το Συμβούλιο Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, η συγκρότηση διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), στη δύναμη κρούσης της οποίας θα ενταχθούν οι συνεχιστές της παράδοσης των μαχητών που τιμούμε σήμερα, οι πλέον επίλεκτοι και από τους τρεις Κλάδους» ανέφερε στην ομιλία του, στο ηρώο των πεσόντων καταδρομέων στο Καβούρι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει. Πρόκειται για απόφαση που εγκρίθηκε στις 30 Απριλίου, στο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και αποτελούσε προσωπικό στοίχημα του ίδιου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον Ιανουάριο, οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντα του.


Η ιδέα δημιουργίας της επίλεκτης αυτής ομάδας ήταν του ίδιου, απ’ όταν ήταν ακόμα Επιτελάρχης στο ΓΕΕΘΑ. Μια ιδέα που την προώθησε και ως Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, επι Αρχηγίας του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος και την είχε εγκρίνει, όμως δεν ολοκληρώθηκε. Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου θα στελεχώνεται από την ελίτ των ελίτ, από ομάδες της Ζ ΜΑΚ, των ΟΥΚ, του Τάγματος Ελικοπτέρων Ειδικών Επιχειρήσεων και της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης. Δηλαδή, και τα τρία Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που καταδεικνύει την πίστη στην φιλοσοφία της διακλαδικότητας που διέπει την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ. Η ΔΕΠ θα έχει ειδικό εξοπλισμό, ξεχωριστή - κοινή τυποποίηση και διοικητή αντιστράτηγο. Θα αναφέρεται και θα λαμβάνει εντολές απευθείας από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αναμένεται να είναι ότι πιο άρτιο και αποτελεσματικό επιχειρησιακά που έχουν να επιδείξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια