Να συμπεριληφθούν επιπλέον κριτήρια μοριοδότησης για στέγαση και διαμονή Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Να συμπεριληφθούν επιπλέον κριτήρια μοριοδότησης για στέγαση και διαμονή Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Έγγραφο της ΕΣΠΕΛ προς τον Α.Δ.Φ Λάρισας με θέμα Παροχές - Διευκολύνσεις στο Στρατιωτικό Προσωπικό (ΣΟΑ-ΚΑΑΥ κλπ)

Συγκεκριμένα, η ΕΣΠΕΛ, επισημαίνει ότι απαιτείται η τροποποίηση και αναπροσαρμογή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου σε ότι αφορά στις παρεχόμενες προς το προσωπικό διευκολύνσεις για στέγαση και διαμονή, ώστε:

α. Να συμπεριληφθούν στα κριτήρια μοριοδότησης οι εξής παράμετροι:

(1) Κατά κεφαλήν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, με εύλογη αναλογική κλιμάκωση συντελεστών, με βαρύνουσα στάθμιση.

(2) Μακροχρόνια ανεργία του/της συζύγου, πιστοποιημένης αυτής από τον ΟΑΕΔ. 

(3) Έτη υπηρεσίας, που έχουν διανυθεί από την ημερομηνία κατάταξης του στρατιωτικού, με αναλογική κλιμάκωση των συντελεστών ανά διετία. 

(4) Αναλογική (ομοιόμορφη) κλιμάκωση των συντελεστών στα αναπτύγματα μοριοδότησης του βαθμού και της οικογενειακής κατάστασης, όπως προαναφέρθηκε.

β. Να καταργηθούν, οι πάσης φύσεως εξαιρέσεις, κατηγοριοποιήσεις κλπ περιοριζόμενες στις απολύτως αναγκαίες λχ. Ανώτατοι Αξκοί και μονογονεϊκές οικογένειες (μόνον στην περίπτωση που έχει αποβιώσει ο ένας γονέας) ή σοβαρών προβλημάτων υγείας (ΑΜΕΑ). Όλες οι υπόλοιπες ευαίσθητες κατηγορίες προσωπικού (Πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειας με 2 ζώντες γονείς, άνεργοι, κλπ), να πριμοδοτούνται (ενδεικτικά) με επιπλέον μόρια, αλλά να επιλέγονται με το σύνολο (κατά προτεραιότητα) και όχι κατ’ εξαίρεση.

Επίσης ζητά την εξέταση του παραπάνω θέματος.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Η μόνη ορθή πρόταση είναι τα ΚΑΑΥ να επανέλθουν στην πραγματική τους αποστολή... Κέντρο Αναπληρώσεως Απωλειών Υγείας.. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.. Πόσες χαμένες εργατοώρες στελεχών για να "υπηρετούν" σε αυτές τις μονάδες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην εχουν δικαιωμα στεγασης οσοι ειναι στο μερος τους!!! Η ανεργια δεν μπορει να ειναι κριτήριο. Πρεπει να σταματησει η "επιδοτηση" της παθητικης στασης στη ζωη

    ΑπάντησηΔιαγραφή