Το νέο όπλο που ετοιμάζουν στο ΥΠΕΘΑ και θα κατασκευαστεί στα ΕΑΣ Αιγίου


Στόχος να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Ένα νέο όπλο ενδέχεται να ετοιμάσει το Εργοστάσιο Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) του Αιγίου, με την πληροφορία να έχει διαρρεύσει από το Πεντάγωνο και να αφορά την σχεδίαση ενός εθνικού τουφεκιού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μυστικό που θα φέρει το όνομα του ελληνικού τουφεκιού εφόδου «Αορ», παρμένο από την αρχαιότητα και το ξίφος των Αχαιών.

Στόχος του προγράμματος είναι η σταδιακή αντικατάσταση του G3 από το νέο όπλο που αναμένεται να εξοπλίσει τον Στρατό, αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας.

Το σχέδιο για την δημιουργία ενός νέου όπλου υψηλών προδιαγραφών που θα έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα και που ενδέχεται να εξαχθεί και στο εξωτερικό, τρέχει ομάδα μηχανικών και ειδικών εμπειρογνωμόνων που το έχουν προτείνει στις Ένοπλες Δυνάμεις,

Μάλιστα, οι σχεδιαστές έχουν ήδη ενημερώσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για το σύγχρονο όπλο.

Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με ίδιους πόρους που προτείνεται να παρουσιαστεί, ως «εμβληματικού χαρακτήρα», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του 2021, για την επέτειο των 200 ετών από την Παλιγγενεσία.

Εφόσον τελικά το πρόγραμμα εγκριθεί και γίνει η κατασκευή του νέου όπλου στα ΕΑΣ Αιγίου θα απαιτηθεί η πρόσληψη νέου προσωπικού, αφού από τους εναπομείναντες εργατοτεχνίτες, πολλοί είναι σε φάση συνταξιοδότησης.

Το «Αορ» θα είναι ένα βελτιωμένου τύπου όπλο, βαρύτερο, καλύτερα ζυγισμένο και αποτελεσματικότερο, από αυτό που εμφανίσθηκε στην Ελλάδα (μεταξύ 1.200-1.000 π.Χ) από Αχαιούς.

ΠΗΓΗ: patrasevents.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια


 1. Το «Αορ» θα είναι ένα βελτιωμένου τύπου όπλο, βαρύτερο, καλύτερα ζυγισμένο και αποτελεσματικότερο, από αυτό που εμφανίσθηκε στην Ελλάδα (μεταξύ 1.200-1.000 π.Χ) από Αχαιούς.
  Τι πινει ο ποιητης; Σιγα μην ειναι η σαρισα. Αλλα νταλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σίγουρα τυπογραφικό λάθος, αλλά παραμένει η ουσία για το νέο όπλο από Έλληνες...

   Διαγραφή
 2. Ντροπή να αναπαράγονται τόσες ανακρίβειες, ειδικά από τα χείλη του Κωσταράκου . Γιατί αυτό που δεν διανοήθηκε καν η ντόπια αμυντική βιομηχανία μέχρι τώρα, ξαφνικά μπορεί το φτιάξει μια ομάδα αγνώστων με μυστικά σχέδια και σε χρόνο dt ;
  Πόσο κουτόχορτο και ψέκασμα πια ;
  Έχετε υπόψη σας τι χρόνος και κόστος χρείάζεται για να αποκτήσεις από το μηδέν τεχνογνωσία για κατασκευή ενός τυφεκιο εφόδου;
  Όλεθρο να το ονομάσουν καλύτερα , θα του πάει γάντι !

  ΑπάντησηΔιαγραφή