Μεταθέσεις, παράπονα και …«εικονικά» διαζύγια στις Ένοπλες Δυνάμεις;


Περίπου το 80% των μετατιθέμενων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν σύμφωνα με πληροφορίες του USAY.gr πάρει στα χέρια τους την μετάθεση τους με τα παράπονα και εφέτος να είναι πολλά


Προβλήματα, προβλήματα, και λίγα περισσότερα προβλήματα. Οι μεταθέσεις και εφέτος θα μπορούσαν και πάλι να περιγράφουν με αυτή την μία λέξη, να επαναλαμβάνεται τρεις, ή και περισσότερες φορές.

Πληροφορίες του USAY.gr λένε πως στις φετινές μεταθέσεις πέρα από όσα ακούγονται κάθε χρόνο έχει παρουσιαστεί έντονα το φαινόμενο να μετατίθενται γονείς με παιδιά στον προθάλαμο των πανελληνίων εξετάσεων στην Β’ και την Γ’ Λυκείου ενώ ακόμα και τρίτεκνοι βρίσκονται να μετατίθενται.

«Εικονικά» διαζύγια;

Στρατιωτικοί την ίδια ώρα λένε πως κάποιοι συνάδελφοι τους για να έχουν όσο ευεργετήματα μπορούν προχωρούν στην «εικονική» λύση των γάμων τους, αν και στην πραγματικότητα παραμένουν παντρεμένοι.

Το USAY.gr ρώτησε στρατιωτικούς αν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο, και η απάντηση ήταν πως ακόμα και αν σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουν διαζευγμένα στελέχη να ξαναέρχονται κοντά είναι αδύνατον να τεκμηριώσουν πως το διαζύγιο που είχαν πάρει δεν ήταν πραγματικό και πως εκ των υστέρων δεν υπήρξε επανασύνδεση.

Μπορούν βέβαια, και μάλλον έτσι είναι σε κάποιες, έστω και λίγες, περιπτώσεις, εκ των προτέρων να χώρισαν μόνο και μόνο για να έχουν όσα ευεργετήματα μπορούν (μεταθέσεις, υπηρεσίες, ωράριο), όμως για αυτό, όπως μας είπαν οι στρατιωτικοί, η καλύτερη λύση θα είναι να μην υπάρχει κίνητρο να προχωράει κάποιος, σε τέτοιες μεθοδεύσεις.

Δηλαδή, να υπάρχει ένα, καλύτερο σύστημα για τα θέματα διοίκησης προσωπικού με περισσότερη διαφάνεια. Άλλωστε όπως λένε οι ίδιες πηγές στο USAY.gr όσοι σκέφτονται να «ξεγελάσουν» την υπηρεσία και τους συναδέλφους τους με στόχο να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση πχ στις μεταθέσεις θα πρέπει να ξέρουν πως και μονογονεϊκές οικογένειες έχουν δεί την μετάθεση να «σκάει» στα χέρια τους.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Κυριοι συναδελφοι οι λαμογιες ξεφτυλιζουν τη φαρα μας. Οταν παμε στις ΕΔ, ανδρες γυναικες, δεν αρκει μονο η εξασφαλιση. Χρειαζεται και κατι αλλο. Αλλιως καλα κανουν και μας τα χωνουν οι απεξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το εικονικό διαζύγιο δεν μπορείς να το ελέγξεις.. Μπορείς όμως να βάλεις αντικειμενικά κριτήρια όπως τη χιλιομετρική απόσταση από τον τόπο συμφερόντων του καθενός.. Πήγες στον τόπο σου? Μηδενίζεις και αρχίζεις πάλι από την αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας εχουν υπόψη τους αυτοί οι πονηρά σκεπτόμενοι οι την υπηρεσία δε την αφορά η οικογενειακη σου κατασταση και μετατίθονται και διαζευγμένοι συνεδελφοι.Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνουν οι έχων πραγματικό διαζύγιο απο τους πονηρά σκεπτόμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι δυνατόν να αναγκάζονται οικογένειες να παίρνουν εικόνικα διαζύγια προκειμένου να παραμείνουν στο τόπο προτίμησης τους και να αφήνουν αδέσμευτους χωρίς παιδια δεκαετίες και βάλε σέ ενα μέρος??? Μα ποια κριτήρια γινονται τελικά οι μεταθέσεις??? Είναι δυνατον να έχεις εβριτες σε όλη την Ελλαδα και να μην τους εχεις ολους στον Εβρο??? Πήγε κανεις εκει να δει πως ζεις με 1000 ευρω με οικογενεια?? Ποια αξιοκρατια και ποια κριτηρια ??? ΕΛΛΑΔΑ του 2020!Τα διαζυγια ειναι το προβλημα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aπο προσωπική άποψη ξερω συνάδελφος με εικονικό διαζύγιο ,πέρασε ζωή και κότα την ωρα που έτρεχα στου διαόλου την μάνα.Πρέπει να μπούν δικλείδες ασφαλείας σεαυτά τα πράγματα για να μην μπορούν διάφοροι 'συναδελφοι' να περνανε καλά σε βάρος των συναδέλφων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς ο ελληνικός στρατός έχει αυτούς που μετατιθενται και τα @@@@@. Είναι δυνατόν για να φύγει κάποιος που είναι στους 3 πρώτους σε μόρια να πάει ΕΔΦ ενώ κάποιοι παραμένουν αματαθετοι εδώ και μια δεκαετία και βαλε απλά η ΔΙΜΟΠ είναι μια αποτυχημένη επιλογή αφού τα έχουν κάνει μπάχαλο στα περισσότερα όπλα η σώματα μόρια και αξιοκρατία υπάρχουν για τους χαζούς και τα κοροοιδα. Οι μονάδες του Έβρου έχουν ελλείψεις και η ΔΙΜΟΠ εξυπηρετεί τα δικά της παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή