ΣΑΣΜΥ: Καθυστέρηση στη Βαθμολογική Προαγωγή Αποφοίτων ΑΣΣΥ ΣΞ σε αντίθεση με ΠΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΣΑΣΜΥ: Καθυστέρηση στη Βαθμολογική Προαγωγή Αποφοίτων ΑΣΣΥ ΣΞ σε αντίθεση με ΠΑ (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Τάξεως 1993 με βάση την κείμενη νομοθεσία και εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (κτήσης χρόνου υπηρεσίας και συμπλήρωσης των ετών παραμονής στον κατεχόμενο βαθμό) προάγονται στο βαθμό του Λοχαγού και αντιστοίχων από 01 Ιαν 20.

Δυστυχώς όμως, παρότι έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα, επαρκέστατο ώστε η κανονιστικώς δρώσα Διοίκηση να δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες, δεν διαφαίνεται «φως στον ορίζοντα», σε αντίθεση με την Π.Α που μερίμνησε για την έγκαιρη απονομή της βαθμολογικής προαγωγής στους εμπλεκόμενους συναδέλφους.

Αναρωτιέται και εξανίσταται όμως κανείς γιατί δε συμβαίνει ο ίδιο για τους συναδέλφους του Σ.Ξ. Οφείλεται άραγε σε αβλεψία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, ίσως λόγω φόρτου εργασίας ή πρόκειται για γραφειοκρατικής φύσεως αγκύλωση;

Μια πρώτη ανάγνωση των όσων συμβαίνουν μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα οφείλεται στην πάγια προσκόλληση της Υπηρεσίας, η οποία οχυρωμένη πίσω από στείρες ερμηνείες του θεσμικού πλαισίου, επιμένει να ενεργεί απολύτως θεσμικά, υλοποιώντας σε πράξη το «γράμμα» του νόμου και όχι διερμηνεύοντας την ουσία του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, υπό ανθρωποκεντρικό πρίσμα.

Ο ΣΑΣΜΥ απέστειλε έγγραφο προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα και η τάξη, ζητήματα ουσιώδους σημασίας για το Στράτευμα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αντίστοιχα φαινόμενα! Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και στην πλήρη εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν.4609/2019 που αφορά την προαγωγή των Ανχων σε Σχες. Η διάταξη προέβλεπε την προαγωγή εντός 2 μηνών από 3 Μαι 2019 αλλά έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος χωρίς να έχει γίνει πλήρης εφαρμογή σε όλους τους δικαιούμενους την προαγωγή παρά την κατάθεση των σχετικών αναφορών εδώ και ένα χρόνο. Η καθυστέρηση είναι πλέον αδικαιολόγητη έως και απαράδεκτη ! Φυσικά καθίσταται προσβλητική η αδιαφορία για την ολοκλήρωση της εφαρμογής! Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και μάλιστα με αναδρομική εφαρμογή των προβλεπομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή