Παναγιωτόπουλος: Ανοιχτό το θέμα με τα «νυχτερινά» στους Στρατιωτικούς (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Παναγιωτόπουλος: Ανοιχτό το θέμα με τα «νυχτερινά» στους Στρατιωτικούς (ΕΓΓΡΑΦΑ)


lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Τι απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ερωτήσεις βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης»

Τη βούληση της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης με την εκ νέου άμεση προώθηση νεότερου σχεδίου Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως (ΚΥΑ) για το θέμα της καταβολής αποζημιώσεως έναντι νυκτερινής απασχολήσεως στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας – διά της κοινοβουλευτικής διαδικασίας – σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης».

Πιο συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ απαντώντας σε ισάριθμες ερωτήσεις των βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκου Βελόπουλου, Αντώνη Μυλωνάκη, Κωνσταντίνου Μπούμπα και Κωνσταντίνου Χήτα για το θέμα της καταβολής αποζημιώσεως έναντι νυκτερινής απασχολήσεως στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, επισήμανε ότι προτίθεται για την εκ νέου άμεση προώθηση νεότερου σχεδίου ΚΥΑ, για να ρυθμιστεί το θέμα για το τρέχον οικονομικό έτος (2020) καθώς αποτελεί βούληση της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

Επίσης ο υπουργός τόνισε ότι το προκαλούμενο κόστος εκτιμάται στα 18.000.000 ευρώ περίπου, για το έτος 2020 καθώς και για κάθε ένα από τα επόμενα έτη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Υπενθύμισε τέλος ότι «σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΘΑ συνεργάζεται στενά με το υπουργείο Οικονομικών, εξαντλώντας στη βάση της εκάστοτε υπάρχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας όλα τα περιθώρια, όμως η πολιτική που θα εφαρμοσθεί ανήκει στην αρμοδιότητα του εν λόγω υπουργείου».

1. Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4907/12-03-2020) με θέμα: «Αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης στρατιωτικών από 24ωρη υπηρεσία»:


2. Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4894/12-03-2020) με θέμα: «Καταβολή αποζημίωσης έναντι νυχτερινής υπηρεσίας στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων»:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Κουράσατε κ.Παναγιωτόπουλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσεχε την υπερκόπωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα δεδουλευμένα απο 1-1-17 , μόκο έτσι? Γράφει το μπλοκάκι, έχει χώρο. Οι νόμοι και οι αποφάσεις στην Ελλάδα ψηφίζονται για να μην εφαρμοστούν ποτέ. Τελικά πρέπει να έχει μεγάλο δίκιο κάποιος που έγραψε ότι ζούμε στην μοναδική αφρικανική χώρα της ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή