Συνάντηση ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ-ΠΟΜΕΝΣ. Ποια θέματα συζητήθηκαν που απασχολούν τα στελέχη ΕΔ

Συνάντηση ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ-ΠΟΜΕΝΣ. Ποια θέματα συζητήθηκαν που απασχολούν τα στελέχη ΕΔ


ΠΟΜΕΝΣ: Συνάντηση ουσίας και προοπτικής με τους κ.κ. ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2020, αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., είχε την τιμή της επίσημης συνάντησης με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και του Δντη του Γραφείου Υπουργού κ. Αθανάσιο Βάλαρη.

Στην αρχή της συνάντησης συζητήθηκε η αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 (κορωνοϊού), οι προσπάθειες και τα μέτρα που πάρθηκαν από το Υπουργείο, τόσο για το προσωπικό των ΕΔ όσο και για τους χώρους εργασίας τους.

Στην συνέχεια η Ομοσπονδία ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, για θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας και ειδικότερα αναφερθήκαμε:

α. Στην αναγκαιότητα νομοθετικών ρυθμίσεων για τους Αξκους προελεύσεως ΑΣΣΥ, τόσο για το θέμα των προαγωγών της σειράς 1990 όσο και την αποκατάσταση της ιεραρχικής ομαλότητας όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του Ν. 4609/19.

β. Στην πρόταση της Ομοσπονδίας στον ΕΦΚΑ για την ενίσχυση του με ειδικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ ώστε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η εκκαθάριση και έκδοση εκκρεμουσών συντάξεων της περιόδου 2017 –  2019.

γ. Στην απαίτηση απόδοσης δικαίου για λόγους ηθικής, σε ότι αφορά τους Μόνιμους εξ εθελοντών μακράς θητείας, για την παρακράτηση εισφορών ΤΕΑΜ 2% υπέρ Μετοχικών Ταμείων ως Κοινωνικό πόρο και τη διπλή καταβολή κατά το ήμισυ δηλ.2% της εισφοράς υπέρ Ειδικών Λογαριασμών που αφορούν την καταβολή ΕΦΑΠΑΞ. Επαναλάβαμε ότι η ΠΟΜΕΝΣ έχει καταθέσει σχέδια ανάλογων τροπολογιών που δεν θίγουν την ρευστότητα των Ταμείων.

δ. Στις θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές αναπτύχθηκαν και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για την αντισυνταγματικότητα της αποστρατείας συναδέλφων, ιδιαίτερα της προελεύσεως ΕΠ.ΟΠ., λόγω ηλικιακών ορίων, που δεν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα 40 έτη εργασίας για την λήψη πλήρους σύνταξης.

ε. Στην αναγκαιότητα αλλαγής, της μισθολογικής κλίμακας των Μονίμων εξ εθελοντών μακράς θητείας, από την κατηγορία Γ΄ στην κατηγορία Β’, δεδομένου ότι προβλέπεται η προαγωγικής τους εξέλιξη σε Αξιωματικούς, όπως αυτών της κατηγορίας Β’.

στ. Στην Ελεύθερη Διέλευση των Στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 (κορωνοϊού) και μέχρι την λήξη των μέτρων, ιδιαίτερα στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου, λόγω του μεγάλου κόστους.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και τέθηκαν οι βάσεις για την επίλυση των αναφερομένων θεμάτων. Ιδιαίτερα ο κ. ΥΕΘΑ για το θέμα των εκκρεμουσών συντάξεων μίλησε την ίδια ώρα, σε αρμόδιο του ΕΦΚΑ και αποφάσισε την εκδήλωση ενεργειών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα (μετά τις αργίες των εορτών του Πάσχα).

Η επίσημη συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε άριστο κλίμα ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για επαφές σε τακτικό επίπεδο, που θα έχουν ως γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων μας.

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!!ΚΑΙ Ο ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ Ε.Α.
    ΣΑΝ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΠΟΛΥ ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ………….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα μη τα βλεπει!Αν ηταν σωστος πρωθυοουργος φυσικα θα τα,εβλεπε και τα,δυο καμαρια Υπουργους θατους,εστεκνε σπιτακι ή στον αγυριστο!!Ολα τα λεφτα ειναι το υφος του @@@@ που νιωθει δικαιωμενος απο την πολλη εργασια,στην Αθηνα για,τα συμφεροντα των στρατιωτικων και ειναι γεματος ΕΠΑΡΣΗ !Τετοιαειχε κι ο Ναπολεοντας στη μαχη του Βατερλω με τα γνωστα αποτελεσματα!!

      Διαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι η πλειονότης των στελεχών (90% και άνω) γύρισε την πλάτη στο συνδικαλισμό και ΜΟΝΟ μερικά χαμηλόβαθμα στελέχη (1500-2000),στερούμενα Στρατιωτικής Αγωγής και Παιδείας,μόλυναν με τον ιό του συνδικαλισμού τον χώρο των Ενόπλωνν Δύνάμεων. Το γεγονός αυτό γιατί δεν προβληματίζει την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ; Εκτος αν και η εισαγωγή του συνδικαλισμού στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν μνημονιακή υποχρέωση,οπότε ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. (Στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης πρόεδρος της ένωσης Στρατιωτικών είναι Λοχίας ΕΠΟΠ και γραμματέας Αρχιλοχίας ΠΒ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι αγαπητε πολυ απλα η στρατιωτικη γγεσια αυτγ τη στιγμη ειναι χειροτερη απο αυτους ως,αφορα το επιπεδο και την παιδεια τους

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς αγαπητέ συνάδελφε, έχω δει και Ανώτερο Αξιωματικό από ΑΣΕΙ κάπου στη ΒΑ Ελλάδα... Δυστυχώς...Καλή Ανάσταση

      Διαγραφή
  3. Και σα να μην εφταναν ολα αυτα, ειναι κι ο ενας πανω στον αλλον εν μεσω covid..μα τοσες αγαπες πια μ αυτους τους συνδικαλισταδες;;; τοσο αναγκη τους εχει πλεον το Στρατευμα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια και μιλάμε για αμερικανικές ΕΔ, αυτοί δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην behavior analysis, κοινώς "κόψε φάτσα και βγάλε συμπέρασμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι συνδικαλιστές ας μην απορούν γιατί δεν έχουν κόσμο.. εάν αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα που έθεσαν υπόψη των υπουργών τότε καλό είναι να πάνε σπίτι τους.. κουβέντα για εργασιακές συνθήκες, μεταφορά προσωπικού, μεταθέσεις, στέγαση προσωπικού κλπ κλπ κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κύριε. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Τα στελέχη δεν δέχονται ότι τελούν σε εργασιακό καθεστώς-εργασιακες συνθηκες και γι'αυτό δεν συνδικαλίζονται.Δεν δέχονται ότι προσφέρουν μισθωτή εργασία έναντι αμοιβής σε κάποιο εργοδότη. Τα νυχτερινά οι υπερωρίες κλπ ουδεμία σχέση έχουν με το υπηρεσικό περιβάλλον εντός του οποίου επιτελούν τα καθήκοντά τους. Οι αποδοχές τους (ΟΧΙ ΜΙΣΘΟΣ) σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει να είναι σε τέτοιο επίπεδο που να επιτρέπει να διαβιώνουν μαζι με τις οικογένειές τους αξιοπρεπώς. Δυστυχώς το μείζον αυτό θέμα δεν έτυχε της πρέπουσας αντιμετώπισης από την πολιτεία και με την εισαγωγή του συνδικαλισμού,τις υπερωρίες κλπ γίνεται προσπάθεια αλλοίωσης της φύσης της αποστολής,των πιστεύω και των καθηκόντων των στελεχών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

      Διαγραφή
  6. Σε καμμία χώρα δεν θα δει κανείς τέτοιου είδους συγκεντρώσεις-βεγγέρες, και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας, είναι το λιγότερο κατάντια για τις ΕΔ, εν προκειμένω του ΣΞ. Οι εχθροί της Ελλαδας αφουγκραζονται, παρακολουθούν και αναλύουν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή