Έγγραφο ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ για την Υγειονομική περίθαλψη αποστράτων

Έγγραφο ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ για την Υγειονομική περίθαλψη αποστράτων


Όπως μας ενημερώνει η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (ΠΟΣ):

Η Διεύθυνση YΓEIONOMIKOY του ΓΕΕΘΑ εξέδωσε το με Φ.720/115/475752/Σ.215/02 Απρ. 2020 έγγραφο, που αφορά στην υγειονομική περίθαλψη των αποστράτων με θέμα «Προληπτική Ιατρική (Μέτρα Διαχείρισης και Προστασίας κατά της Μετάδοσης του COVID-19)», το οποίο αναφέρει:

«1. Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια ελέγχου της διασποράς του νέου κορωναϊού και της προστασίας των νοσηλευομένων ασθενών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων (ΣΝ), έχουν αναβληθεί τα χειρουργεία των χρόνιων περιστατικών και έχουν ανασταλεί τα προγραμματισμένα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

2. Οι δικαιούχοι ασφαλισμένοι παρακαλούνται όπως απευθύνονται για έκτακτα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

3. Σας γνωρίζουμε ότι από τις 28 Mαρ 2020, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας τόσο η δυνατότητα άυλης συνταγογράφησης με σκοπό τον περιορισμό φυσικής επαφής μεταξύ ιατρού και ασθενούς, όσο και η δυνατότητα ανανέωσης εξ αποστάσεως μηνιαίων ή διμηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων συνταγών για τα χρόνια νοσήματα που λαμβάνουν σταθερή φαρμακευτική αγωγή μετά από αίτημα του ασθενούς μέσω του διαδικτυακού τόπου: gov.gr».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια