Παναγιωτόπουλος για διόδια: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με υπ. Μεταφορών για καλύτερη λύση

Παναγιωτόπουλος για διόδια: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με υπ. Μεταφορών για καλύτερη λύση


Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

«Το ΥΠΕΘΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του», υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός

Κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του καταβάλλεται από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης υποστήριξε ο υπουργός Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απαντώντας – δια της κοινοβουλευτικής οδού – σε σχετικές ερωτήσεις, που αφορούσαν το θέμα των διοδίων για τους στρατιωτικούς, όταν αυτοί μετακινούνται για να μεταβούν στη δουλειά τους και επιστρέφοντας από αυτή.

Ωστόσο οι εταιρείες των διοδίων στην απάντησή τους προς τον ΥΕΘΑ πρότειναν απλώς οι στρατιωτικοί να υπαχθούν στα ειδικά εκπτωτικά προγράμματα πολλαπλών διαδρομών που έχουν και όχι τίποτα πιο ουσιαστικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΥΕΘΑ, απαντώντας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στις ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Χρήστος Γκόκας και Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς και του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, σημείωσε ότι το ΥΠΕΘΑ θα συνεργασθεί με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να εξετασθεί το ενδεχόμενο εξευρέσεως της προσφοροτέρας λύσεως στο θέμα της οικονομικής επιβαρύνσεως στρατιωτικών για τη διέλευση από διόδια εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην απάντησή του ο υπουργός σημείωσε πως λαμβάνοντας υπ' όψη ότι  συγκεκριμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζεται σε τόπους οι οποίοι απέχουν συνήθως από τον τόπο που διαμένουν οι οικογένειες τους και σκοπεύοντας στην οικονομική τους ελάφρυνση, έχει έλθει ήδη σε επαφή με τις εταιρίες λειτουργίας διοδίων, ανά την επικράτεια, προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα παροχής εκπτώσεως στο προσωπικό που κινείται στους αυτοκινητοδρόμους που ελέγχουν.

«Από τις απαντήσεις που λάβαμε», επισημαίνει ο ΥΕΘΑ, «κατόπιν της σχετικής αλληλογραφίας, οι εταιρείες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων συνιστούσαν την εγγραφή του ενδιαφερομένου προσωπικού στα ειδικά εμπορικά - εκπτωτικά τους προγράμματα».

Και προσθέτει: «Το ΥΠΕΘΑ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, και είναι έτοιμο να συνεργασθεί με το συνερωτώμενο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να εξετασθεί το ενδεχόμενο εξεύρεσης της προσφορότερης λύσης για το συγκεκριμένο ζήτημα».

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αφού μερικούς, δεν τους βγαίνει και δεν τό"χουν, δεν το αφήνουν καλύτερα, γιατί στο τέλος μπορεί να μας χρεώνουν και τα διπλά. Ακόμα και ο Πάνος, που δεν του φαινόταν, είχε κατορθώσει με συνοπτικές διαδικασίες την καλύτερη σύμβαση με το ΥΠΕΘΑ και την Τρ. Πειραιώς. Κάποιοι άλλοι, πολλά υποσχόμενοι που βγάζουν βαρύγδουπους δεκάρικους, δεν κατόρθωσαν ΤΙΠΟΤΑ, και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έκαναν και κάτι για να συνεχίσει η σύμβαση με την Τράπεζα, γιατί ΟΛΑ μα ΟΛΑ στην πολιτική και στις ΕΔ, μετράνε εκ του αποτελέσματος. Κύριε Πρωθυπουργέ τι γίνεται στο ΥΠΕΘΑ; Ακούει κανείς από την κυβέρνηση και την ΝΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή