Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για Ελεύθερη Διέλευση Στρατιωτικών από τα διόδια

Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για Ελεύθερη Διέλευση Στρατιωτικών από τα διόδιαΗ απάντηση ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα ακόλουθα:

Το ΥΠΕΘΑ έχει έλθει ήδη σε επαφή με τις εταιρίες λειτουργίας διοδίων, ανά την επικράτεια, προκειμένου να διερευνήσει τη δυνατότητα παροχής έκπτωσης στο προσωπικό που κινείται στους αυτοκινητοδρόμους που ελέγχουν.

Η κίνηση αυτή έγινε αφού ελήφθη υπόψη ότι συγκεκριμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζεται σε τόπους οι οποίοι απέχουν συνήθως από τον τόπο που διαμένουν οι οικογένειές τους και είχε σκοπό την οικονομική του ελάφρυνση.

Από τις απαντήσεις που λάβαμε, κατόπιν της σχετικής αλληλογραφίας, οι εταιρίες εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων συνιστούσαν την εγγραφή του ενδιαφερομένου προσωπικού στα ειδικά εμπορικά - εκπτωτικά τους προγράμματα.

Το ΥΠΕΘΑ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, και είναι έτοιμο να συνεργασθεί με το συνερωτώμενο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να εξετασθεί το ενδεχόμενο εξεύρεσης της προσφορότερης λύσης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Και αυτη ειναι η καταντια των πολιτικων και του ψευτο φιλευλεθερισμου ξαι ψευτο αριστερισμου!ολα,στο βωμο του κερδους χωρις σεβασμο σε αυτους που ειναι επιφορτισμενοι με την εξωτερικη και εσωτερικη ασφαλεια της χωρας Στρατιωτικους Αστυνομικους Λινενικους) !Το ερωτημα ειναι αν χαθει η ασφαλεια,αυτη αυτες οι ψυχρες κι ακαρδες και σκληρες εταιρειες διοδιων απο που θα παιρνουν διοδια;;; Οποτε Σεβασμος σε Αυτους που εγγυονται την λειτουργια τους κι οχι μονο αυτες αλλα ολες οι Εταιρειες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειραζει "υπουργε".
    Προταση: οι ιδιωτικες κερδοσκοπικες εταιριες διοδιων (και οχι μονο), να συμπεριληφθουν στα σχεδια των ΕΔ ως εν δυναμει εχθρικα τμηματα σε περιοδο πολεμου, αφουν θα μπορουν να προκαλεσουν σαμποταζ σε διερχομενες φαλαγγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή