Όργιο τουρκικής προπαγάνδας: Ο Ακάρ υποστηρίζει ότι μπήκαν στην Ελλάδα 149.000 μετανάστες

Όργιο τουρκικής προπαγάνδας: Ο Ακάρ υποστηρίζει ότι μπήκαν στην Ελλάδα 149.000 μετανάστες


Τούρκος υπ. Άμυνας: Σχεδόν 149.000 αιτούντες άσυλο εισήλθαν στην Ελλάδα από τις 28 Φεβρουαρίου

Για είσοδο στην Ελλάδα περίπου 149.000 αιτούντων άσυλο από τις 28 Φεβρουαρίου κάνει λόγο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου η Τουρκία σταμάτησε την πίεση στα σύνορα στον Έβρο απομακρύνοντας τους παράνομους μετανάστες που επιχειρήσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Την περιοχή είχαν επισκεφθεί οι υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μάλιστα είχε διαμηνύσει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας παραμένουν σε εγρήγορση και προσαρμόζονται ώστε να είναι πιο έτοιμες στο μέλλον για ο,τιδήποτε προκύψει.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε επιτεθεί στην Τουρκία κατηγορώντας την για «σχεδιασμένη επίθεση» κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τα γεγονότα στον Έβρο όπου μετανάστες είχαν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα.

Για το ζήτημα μάλιστα είχε δημιουργηθεί και επεισόδιο κατά την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας με φόντο το μεταναστευτικό.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε τον λόγο ενημερώνοντας το ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια