Επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ: Σηκώθηκε από την… θέση του ο Τσαβούσογλου!


Ένταση σημειώθηκε κατά την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη καθώς ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ορισμένες από τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της χώρας μας.

Συμφώνα με διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας ζήτησε και έλαβε άμεσα το λόγο ενημερώνοντας τους Συμμάχους ότι, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν, όπως τόνισε, με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες της Συμμαχίας.

Όλοι οι σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, προσέθεσε, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι ίδιοι θα τιμούν τις δεσμεύσεις τους.

Τότε, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τα νεύρα του σηκώθηκε από τη θέση του χωρίς να περιμένει το κλείσιμο της συζήτησης από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ J. Stoltenberg ανέφεραν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Ζήτησε μάλιστα να προβεί στη δευτερολογία του ως τελευταίος ομιλητής, αλλά η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια